Розпочали збір підписів, аби присвоїти звання Героя України рожищанину Вячеславу Зенцу

08 Квітня 2023, 18:06
Вячеслав Зенц 3396
Вячеслав Зенц

Доньки загиблого захисника з Рожища Вячеслава Зенца Олександра та Ельвіра ініціювали збір підписів, аби присвоїти звання Героя України (посмертно) їх батькові.

Петицію опублікували на сайті президента України 7 квітня, передає Район.Рожище.

Щоб звернення розглянув Володимир Зеленський, треба за 90 днів зібрати 25 тисяч підписів. Станом на 8 квітня, за ініціативу вже підписалося 3487 людей.

Читайте також: Усміхнений, щирий, мужній: побратим поділився спогадами про загиблого рожищанина В'ячеслава Зенца

Вячеслав Зенц захищав Україну з 2014 року, був «кіборгом».

«Мій тато і перший, і другий раз не чекав повістки, а добровільно взяв до рук зброю, бо був вірним патріотом України до останніх своїх днів. Пройшов найгарячіші точки Мар‘їнку, Піски, Дебальцеве, Попасну і Донецький аеропорт. За його «голову» окупанти оголосили нагороду у кілька десятків тисяч доларів, а побратими завжди знали, що «зі Славком йти у бій не страшно, бо він завжди прикриє своєю спиною». Він був серед тих, котрих нарекли кіборгами за стійкість, мужність та незламність. Таким він і був у житті – незламним», – звертається донька Олександра.

Для неї та сестри батько був беззаперечним авторитетом та Героєм.

«Зенц Вячеслав Борисович поклав своє життя за цілісність та незалежність України. Був справжнім патріотом та хоробрим воїном! Хто, як не такі, як він, заслуговують на звання Героя України? Адже він був Героєм у повсякденному житті та у строю ЗСУ до останнього свого подиху», – йдеться у петиції.

Нагадаємо, Вячеслав Зенц загинув під час виконання бойового завдання 25 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Гряниківка Харківської області. 2 березня його поховали у місті Рожище.

Щоб підтримати петицію, треба авторизуватися на сайті та залишити свій підпис.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024