У Рожищі попрощалися з кіборгом В'ячеславом Зенцом

03 Березня 2023, 11:11
В'ячеслав Зенц 5963
В'ячеслав Зенц

«На щиті» повернувся у рідне місто загиблий захисник України, кіборг Вячеслав Борисович Зенц, 1974 року народження.

У середу, 2 березня, траурний кортеж з тілом загиблого Героя прибув до батьківської оселі, де востаннє з Вячеславом Зенцом прощалися рідні, повідомляють на сайті Рожищенської міської ради.

Пізніше біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Провести Героя в останню земну дорогу прийшли рідні, представники влади, друзі, знайомі, однокласники, сусіди, а ще – побратими, з якими Вячеслав Зенц у складі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади боронив східні кордони України ще до початку повномасштабної війни.

Для Вячеслава Зенца, як наголосив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, війна з російським агресором розпочалася у 2014 році, коли добровольцем пішов захищати рідну землю.

Пройшов у ті часи справжнє пекло. Мар'їнка, Піски, Донецький аеропорт. Він був серед тих, котрих нарекли кіборгами за стійкість, мужність та незламність. Таким він був і у житті – незламним. Хоч як його не випробовувала доля (пережив у житті чимало втрат), та він не здавався, підіймався і рухався далі.

А ще був щирим патріотом. Бо одним з перших вже після повномасштабного вторгнення став у стрій у складі вояків 14 окремої механізованої бригади захищати рідну землю, захищати єдину Україну.

І як радів визволенню навіть найменшого українського села! Бо був твердо переконаний: маємо захистити свою державність, вибороти свою незалежність.

«Україна – понад усе!» – заявляв Вячеслав Зенц в одному з відео, які відправляв рідним як доказ того, що ворог покидає українську землю.

Досвідчений воїн, він був хорошим наставником для молодших захисників, дбав про них і оберігав. А ще навчав усього, що осягнув за довгі роки війни.

«Головне – вижили», – так казав Вячеслав Зенц в одному з інтерв'ю після жахіть Донецького аеропорту. І ніколи ні на що не нарікав.

Відспівали загиблого Героя у храмі Архистратига Михаїла в Рожищі та поховали з усіма військовими почестями на Алеї слави місцевого кладовища.

Нагадаємо, В'ячеслав Зенц загинув 25 лютого поблизу населеного пункту Гряниківка Харківської області.

Читайте також: Усміхнений, щирий, мужній: побратим поділився спогадами про загиблого рожищанина В'ячеслава Зенца

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024