Захищаючи Україну, загинув кіборг з Рожища В'ячеслав Зенц

26 Лютого 2023, 16:51
В'ячеслав Зенц 12788
В'ячеслав Зенц

На російсько-українській війні загинув військовослужбовець з міста Рожище, захисник Донецького аеропорту В'ячеслав Зенц.

Трагедія сталась 25 лютого на Харківщині у результаті обстрілу росіян. Про це Район.Рожище стало відомо з власних джерел, інформацію підтверджують й рідні захисника.

У 2014 році В'ячеслав Зенц пішов добровольцем захищати Україну, воював у 95 десантно-штурмовій бригаді. Захищаючи Донецький аеропорт, став «кіборгом». З початком повномасштабного вторгнення знову пішов на війну, у 14 бригаду.

Його згадують як відважного та сміливого воїна.

«Славік – це справді Герой. Це такий вояка. Він дуже напористий і налаштований проти москалів був. Це величезна втрата. Це воїн, яких мало», – відгукуються про чоловіка рожищенські волонтери.

«Ти був наймолодшим, але завжди першим. Ти був перший вдома, перший в школі, перший в житті... Ти першим пішов добровольцем у 2014, бо не міг дивитися як гинуть молоді. Ти був першим, хто їхав на нуль, бо ж вже навчений. Ти був там, де ми собі в страшному сні не можемо уявити... Був... Ти міг лишитися працювати Польщі... Ні, не міг. Ти не міг. Ти йшов захищати кожного з нас. Бо це твоя земля, твоя Україна. Бо в цьому вся твоя суть», – написала Ірина Зенц.

«Там нема нічого цікавого. Тільки стріляєш і все. Живеш в ямі. Навіть в туалет страшно вийти. Боїшся, щоб снайпер не застрелив. По три тижні берці не знімаєш. Офіцери молоді були. В екстрених випадках вони у нас питали, що їм робити. Бо вони ж до цього тільки на плацу командували», – пригадував В'ячеслав Зенц свій воєнний досвід сім років тому для «Громадського.Волинь».

Про дату та час зустрічі захисника повідомлять згодом.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024