Протягом року 27 жителів Рожищенського краю постраждали від укусів тварин

10 Березня 2021, 13:24
Собаки на вулицях міста Рожище 2713
Собаки на вулицях міста Рожище

На засіданні постійної комісії міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили стан епідемічної ситуації в районі, в тому числі на території Рожищенської громади.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міськради.

За словами завідувача Рожищенського районного лабораторного відділення Миколи Демидюка, у 2020 році зареєстрували 22 випадки інфекційних захворювань: 13 – гастроентероколітів, 4 – сальмонельозу, 1 – педикульозу.

«Такі захворювання, як лептоспіроз і правець у нас дуже рідко реєструють, особливо правець, його не виявляли протягом останніх 25 років. Випадок правцю зареєстрували минулоріч у селі Навіз, лептоспіроз – у Єлизаветині. На щастя, хворі одужали, хоча захворювання на правець часто закінчується летально, адже в Україні нема протиправцевої сироватки», – розповів Микола Тихонович.

Читайте також: Від початку року на Рожищенщині виявили вісім сімейних спалахів захворювання на COVID-19

За медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулося 27 людей, дев’ятьох із них покусали невідомі собаки, одну особу – собака хворий на сказ, всім було призначене відповідне лікування.

«У Рожищі спостерігається велика кількість бродячих тварин, які становлять загрозу для місцевих жителів. Тому серед населення постійно проводиться профілактична робота щодо недопущення захворюваності на сказ», – підсумував Микола Демидюк.

Читайте також:

Коментарі
10 Березня 2021, 16:50
ЯКА профілактика,коли назустріч йде зграя злих собак і немає куди він них втікти сьогодні у Рожищах ? Мер ПОЛІЩУК пішки не ходить і цієї проблеми не знає нічого не робить !!!!!!
10 Березня 2021, 17:42
Вношу пропозицію придбати електровелосипеди для міського голови та очільника народної самооборони Рожище, секретарів спілок Нацкорпусу та ветеранів АТО. Це сприятиме покращенню співпраці населення з активістами та чиновниками, а також більш реалістичному сприйняттю проблем містян. Кошти можна виділити після аукціону з продажу колишнього ткацького цеху на Вовнянці.
11 Березня 2021, 00:45
Велике питання: ЧОГО ВИ ЧЕКАЄТЕ? Коли чиясь дитина злякалася і побігла? І що тоді зроблять собаки?
11 Березня 2021, 00:50
Бубочка і його планктон тільки сидять по кабінетах і обговорюють.Нічого ніхто вирішувати не буде зіискаженими бродячими псами в місті
12 Березня 2021, 23:34
Здорові доглянуті собаки мають свій двір і господаря. Всі інші, на мою думку, повинні просто зникнути з міста, якщо не можна забезпечити тваринам нормальний притулок, щоб не шкодили громаді. А ті, хто бореться за права тварин, прошу не словами, а ділом забезпечити подолання цієї проблеми. Беріть собі додому і піклуйтеся про них. Бо ці бездомні пси - це реальна проблема нашого міста.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024