У Рожищі відкрили сквер на честь захисника В'ячеслава Зенца

10 Жовтня 2023, 18:33
У Рожищі відкрили сквер на честь захисника В'ячеслава Зенца 9756
У Рожищі відкрили сквер на честь захисника В'ячеслава Зенца

У місті Рожище відбувся меморіальний захід відкриття скверу, який заклали на честь загиблого рожищанина, захисника України В'ячеслава Зенца.

Рідні, друзі, бойові побратими воїна зібралися у вівторок, 10 жовтня, на вулиці Степана Бандери. Про це повідомляє Район.Рожище.

Ідея закласти сквер як елемент культури пам'яті належить місцевому підприємцю Сергію Новосаду. Він же займався й реалізацією проєкту. Окрім того, чоловік висловлює вдячність за допомогу підприємцю, власнику магазину «Оленка» Володимиру Поліщуку.

Центральним елементом композиції скверу став пам'ятний знак на честь В'ячеслава Зенца, що складається з меморіальної плити, дошки та каменя. Також поруч висадили дерева та кущі.

Сергій Новосад розповідає, що спеціально для цього місця замовив ексклюзивне екзотичне дерево з Голландії – каркас, яке ще називають «залізним деревом». Воно символізуватиме долю та незламність воїна В'ячеслава Зенца.

Також сквер доповнили плакучою березою та плакучою червоною горобиною, декоративними червонолистими кущами дерену. Ці рослини символізують рідних захисника. Згодом тут планують висаджувати й квіти.

Рожищанин Сергій Новосад каже, що вирішив таким чином вшанувати пам'ять свого друга В'ячеслава Зенца, якого усе місто знало як добру людину, щирого патріота та відважного Героя.

«Це місце людне, хочеться, щоб наші рожищани пам'ятали подвиг В'ячеслава, шанували його сміливість та бойові заслуги. Сподіваюся, що цей сквер буде усім нам нагадувати про Людину з великої букви, справжнього Героя та українця», – зазначив Сергій Новосад.

Нагадаємо, В'ячеслав Зенц загинув у бою з росіянами 25 лютого 2023 року на Харківщині. У травні Вячеславу Зенцу присвоїли звання «Почесний громадянин міста Рожище», у серпні на честь загиблого захисника у Рожищі перейменували вулицю.

Коментарі
10 Жовтня 2023, 16:32
Ідея хороша, місто має пам'ятати героїв. Тільки от виконання типове для рожищенської "еліти"- поставити пам'ятну плиту обабіч дороги в незрозумілому місці і назвати це сквером. Це ніякий не сквер а просто ділянка землі. Пану бубочці можна було б виділити краще місце але він зайнятий розпилюванням бюджету в кінці календарного року
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром