У Соколі відкрили нову амбулаторію

30 Грудня 2021, 15:37
У Соколі відкрили нову амбулаторію. Фото Ольги Сасовської 1925
У Соколі відкрили нову амбулаторію. Фото Ольги Сасовської

У селі Сокіл Рожищенської громади відкрили нове приміщення амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Офіційне відкриття відбулося у середу, 29 грудня. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

У приміщенні передбачили комфортні кабінети для обслуговування населення: для лікарського прийому, кабінет щеплень, маніпуляційна. Також амбулаторія обладнана санвузлом з урахуванням потреб людей з інвалідністю, сучасною системою опалення.

На відкриття приміщення завітали посадовці краю, нардеп округу та місцеві жителі, для яких цей день став справжнім святом. Головна лікарка медзакладу Валентина Ласкава провела для усіх охочих екскурсію.

Народний аматорський фольклорний колектив «Сокільська родина» привітав присутніх музичними композиціями. Також артисти в оригінальний спосіб звернули увагу посадовців на те, що в селі не вистачає аптечного пункту.

Фото Ольги Сасовської
Фото Ольги Сасовської

Фото Ольги Сасовської
Фото Ольги Сасовської


Нагадаємо, будувати амбулаторію у Соколі почали у липні 2020 року. Її звели на вулиці Червоного Хреста, 7 поруч зі старим приміщенням лікарні.

Приміщення будувала фірма «Волбуд» з Луцького району, яка перемогла на торгах, запропонувавши виконати роботи за 4 551 525 гривень. 

Проблема амбулаторії постала у селі із появою грибка та плісняви на стінах лікувального закладу. Згодом установу переселили до приміщення сільської ради, у кінця грудня 2019 року в селі зібрали позачергову сесію, аби медзаклад залишився в населеному пункті.

 

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 12 серпня 2019 року, на нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Сокіл виділили субвенцію з державного бюджету місцевому бюджету в розмірі 4 719 825 гривень. 

У вересні 2019 року депутати Рожищенської районної ради виділили на будівництво ще 259 тисяч гривень співфінансування.

25 листопада цього року медзаклад прийняли на баланс Рожищенської громади: 190,5 м² площі та майна на 5 мільйонів гривень.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024