Смертельна аварія у Рожищі: розслідування справи поновили через суд

10 Вересня 2020, 09:14
Аварія сталась вночі у лютому цього року 8605
Аварія сталась вночі у лютому цього року

На початку лютого цього року Рожище сколихнула печальна звістка – в аварії загинув житель міста, 35-річний Андрій Пуршак. Вночі сталась дорожньо-транспортна пригода на вулиці Шевченка, у результаті якої чоловік загинув. 

Тоді 26-річний водій автомобіля, причетного до аварії, залишив місце події та згодом повернувся пішки вже без авто. Він же зателефонував до поліції. Як розповів Район.Рожище брат загиблого Петро Пуршак, зробив він це під натиском свідків, які зібралися на місці аварії.

Через два дні після аварії у поліції повідомили, що слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йшлося про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого.

Водієві, у разі доведення його вини, загрожувало покарання у вигляді позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без такого. Однак довести його вину не вдалося, принаймні з першого разу.

Також правоохоронці повідомляли, яких пошкоджень зазнав автомобіль: пошкоджена протитуманна фара та захист двигуна, що знаходиться знизу автомобіля. На дні авто виявили залишки куртки, ймовірно, загиблого.

Ніч смертельної аварії у Рожищі
Ніч смертельної аварії у Рожищі

Петро Пуршак запевняє, що правоохоронці не ретельно розслідували справу: так, що вона навіть не дійшла до суду, провадження просто закрили.

«Найбільше обурює те, що нам навіть не повідомили, що справу закрили. Ми про це дізналися абсолютно випадково, коли самі звернулися до поліції. Тоді нам ще й не хотіли віддати матеріали справи», – розповідає Петро Пуршак.

Він каже, що працівники поліції жодного разу не викликали свідків, їх опитували лише на місці події у день трагедії. Тож чоловік переконаний, що розслідування вели абияк або й зовсім не вели.

За його словами, у матеріалах справи йдеться, що водій автомобіля рухався зі швидкістю 40 кілометрів на годину, однак не мав змоги зреагувати.

Як розповідає Петро Пуршак, судово-медична експертиза встановила стан сп'яніння його загиблого брата на рівні 4,77 проміле. Проте чоловік стверджує, що його брат Андрій просто не мав здоров'я і ніколи б не випив таку кількість алкоголю.

Рідні загиблого добилися відновлення розслідування через суд.

Як повідомили Район.Рожище у секторі комунікації поліції Волинської області, розслідування справи поновили. 

«Усі необхідні слідчі дії зроблено, експертизи проведено, досудове розслідування ще триває, працюють з усіма», – запевнили у поліції.

Розслідуванням займаються працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Коментарі
10 Вересня 2020, 12:54
пяні, випивші, злегка підаті бережіться на дорозі-вас можна давити безкарно.
10 Вересня 2020, 17:40
Винуватець аварії вже за декілька днів їздив за кермом. Всі добре знають, як порєшали з мєнтами і чого на місці аварії був тодішній керівник Басалик
10 Вересня 2020, 18:15
я до поліції відношусь толерантно,треба виконувати свою роботу,треба викликати спеців з києва,вони по розмитому відео впізнають хто підірвав авто шеремета,а тут є залишки куртки на моторі і пшик,питаня-куда ідуть наші податки
10 Вересня 2020, 22:31
в києв треба писати, щоб брали за яйця басалика і його команду
11 Вересня 2020, 08:18
Ніхто за цю аварію відповідати не буде. В них все схвачено.
11 Вересня 2020, 15:12
Звертайся в Надзвичайні новини, цій справі потрібен розголос, інакше ніяк. Омельчука шкода, але справедливість повинна бути.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024