На Чебенях перевірили, чи є ікра на штучних нерестовищах

17 Травня 2020, 09:11
5616

Паралельно з рибоохоронною діяльністю на водоймах області триває робота з відновлення рибогосподарського потенціалу внутрішніх водойм.

11 травня під час перевірки нерестовищ, встановлених на заплаві річки Стир, в урочищі «Чебені», виявили, що на гніздах вже є ікра ляща, плітки та плоскирки. Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

На кожному такому гнізді знаходиться до 50 тисяч ікринок. У червні на цих же нерестовищах зможе віднереститись карась та лин. Іхтіологи Волинського рибоохоронного патруля продовжують стежити за розвитком ікри та виходом личинок на інших нерестовищах.

Отримані результати свідчать про доцільність використання нерестових гнізд за умови правильної технології виготовлення. Роботи з обслуговування та спостереження за штучними нерестовищами триватимуть до кінця червня.

«Субстрат для штучних нерестових гнізд виготовляють з природних матеріалів (хвойні гілки, суха трава, очерет, коріння дерев та кущів). За умови дефіциту природних нерестовищ, низька вартість, достатня міцність і екологічно безпечний для водойми матеріал – головна перевага штучних нерестовищ», – повідомили у Відділі іхтіології та регулювання рибальства Управління Держрибагентства у Волинській області.

Довідково: штучні нерестові гнізда – унікальний і недорогий спосіб поліпшити екологічні умови водойм для відтворення риб. Експлуатація конструкцій нерестових гнізд ґрунтується на використанні біологічних особливостей нересту риб, реалізовується в кілька етапів з урахуванням кліматичних, гідрологічних і температурних факторів водойм. Конструкції гнізд захищають ікру від загибелі, характеризуються високою ефективністю освоєння субстрату та підвищеним виходом життєздатної молоді риб.

Коментарі
18 Травня 2020, 21:47
хороша права думаю дасьть<br/> свій результат
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024