В урочищі Чебені встановили 80 штучних нерестовищ

04 Травня 2020, 16:31
6696

З ініціативи небайдужих рибалок-любителів на заплаві річки Стир, в урочищі Чебені Рожищенського району, відбулося встановлення штучних нерестових гнізд.

1 та 3 травня до акції долучилися працівники Волинського рибоохоронного патруля. Про це повідомила пресслужба рибоохорони.

Потреба встановлювати штучні нерестовища на водоймах виникає там, де дуже малий рівень рослинності. Такі гнізда допомагають рибі розмножуватись. Вони утримують ікру на однаковій глибині з рівнем води. Встановлюють гнізда для нересту переважно в тих місцях, де відсутні природні нерестові площі. Таким чином ікринкам дають якомога більше шансів на життя.

Конструкція таких нерестовищ дуже проста: до зрізаних кущів та хвойних гілок, які змотуються разом, прив’язують порожні пластикові пляшки, які утримують гніздо на плаву. На кінцях – каміння для стійкого положення конструкцій на воді. Після створення гнізд, їх катером або човном відтягують на 15-20 метрів від берега і встановлюють паралельно до берегової лінії.

Загалом учасники акції встановили 80 нерестових гнізд. Встановлення штучних нерестових гнізд у місцевих водоймах цьогоріч є особливо актуальним, оскільки рівень води у річках дуже коливається.

«Застосування штучних нерестовищ є одним із традиційних заходів з покращення умов природного відтворення водних біоресурсів. Такі заходи допоможуть підвищити рибопродуктивність водойм нашої області»,  повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Принагідно рибалок просять не бути байдужими до порушень природоохоронного законодавства та у разі виявлення фактів браконьєрства на водоймах повідомляти на телефонну «гарячу лінію» Управління Держрибагентства у Волинській області: (067) 360 78 40.

Читайте також: В урочищі Чебені фіксують загибель риби



Коментарі
05 Травня 2020, 19:52
На Стиру якраз напроти лікарні часто риболовні екрани стоять
05 Травня 2020, 19:53
От придуркі, нічого не бережуть, коли вже срати тою рибою будуть
05 Травня 2020, 19:57
Да-да, пара раз бачив, як якісь алкаші риболовні тєліки доставили, недалеко від століка з лавка и, це якраз і получається десь напротів лікарні
06 Травня 2020, 19:19
Розясніть будь-ласка хто такі працівники рибоохорони і що входить в їх обовязків? Як на мою думку, на сьогоднійший день необхідно розчищувати берегові території - озеро, стави, річки, і поки рівень води впала, є можливість усунити перешкоди такі як дерева, гіляки, кущі, пластикові пляшки і інші посторонніх предметів які опинилися у воді, щоб наступного разу риба могла вільно плавати і приживатися.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024