Рожищанам нагадали про необхідність визначитися з формою управління будинків

25 Жовтня 2019, 15:14
2425

У Рожищі проводять виїзні кампанії, під час яких мешканцям багатоквартирних будинків розповідають про необхідність визначитися з формою управління в їх будинках.

Про це повідомилина сайті міської ради.

Загальні збори відбулися минулого тижня в районному домі «Просвіта». У вівторок, 22 жовтня, на подвір'ї будинку 89 на вулиці Незалежності на зустріч з рожищанами прийшов міський голова В’ячеслав Поліщук, його заступник Сергій Лясковський та регіональний координатор Програми розвитку ООН з досягнення Цілей сталого розвитку у Волинській області Ірина Бойко.

У Рожищі 26 будинків вже визначилися з формою правління, а деякі успішно беруть участь у спеціально створених для ОСББ проєктах міської ради, залучають державні кошти та проводять ремонти у будинках.

72 будинки досі не обрали жодної із запропонованих моделей управління. Тому Ірина Бойко ознайомила присутніх з ефективними методами управління своїм будинком, роз’яснила усі тонкощі й труднощі управлінської діяльності, а також акцентувала увагу на проблемах, які можуть виникати під час створення свого ОСББ, а потім і управління ним.

Читати також: Хто буде господарем у багатоповерхівках Рожища

До слова, 1 травня цього року Законом № 2189 - VIII «Про житлово-комунальні послуги» в Україні запроваджено реформу ЖКГ. Мінрегіон у листі від 2 травня роз'яснив деякі особливості комунальних нововведень.

Законом запроваджується нова класифікація ж/к послуг та різні моделі договірних відносин, змінюються підходи до формування тарифів, запроваджується відповідальність за неналежне виконання договору та ін.

Практична реалізація нововведень можлива за умови укладення нових договорів про надання комунальних послуг за правилами, які визначає Закон про ЖКП.

Не пізніше ніж 1 травня 2020 року співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов'язані визначитись з моделлю організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електроенергії і природного газу), а виконавці комунальних послуг – укласти з такими співвласниками договори.


Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024