Негативний вплив на середовище та утилізація трупів тварин: якою буде хутряна ферма в селі Підгірне

25 Січня 2019, 17:50
6635

Дозвіл будувати ферму для вирощення норок у селі Підгірне Рожищенського району дало Управління екології Волинської обласної державної адміністрації. Проте, вони зазначили, що варто очікувати негативний вплив на середовище. Однак, він буде в допустимих межах.

Про це пишуть у висновку, який екологи надали підприємству «Гірсам».

Нагадаємо, що товариство з обмеженою відповідальністю спільне українсько-голландське підприємство «Гірсам» планує будувати  у селі Підгірне Рожищенського району хутряну ферму. Документи на погодження надійшли ще 4 квітня 2018 року.

У висновку з оцінки впливу діяльності на підприємство екологи пишуть, що вже протягом підготовчих та будівельних робіт очікують негативний вплив на середовище.

«За результатом розгляду звіту з оцінки впливу на довкілля встановлено, протягом виконання підготовчих  і будівельних робіт та реалізації планової діяльності очікується негативний допустимий вплив на повітряне середовище, водне середовище та грунт. Потенційний вплив планової діяльності  на повітряне середовище передбачає здійснення викидів забруднюючих речовин при утриманні тварин (норок) у шедах, а також при проведення дезінфекційних робіт приміщень утримання тварин. При роботі дезбар’єру, при роботі опалення адмінприміщення на твердому паливі», – пишуть у висновках.

Однак,  екологи додають, що вищевказані джерела є локальними, деякі короткостроковими і не будуть суттєво впливати на навколишнє середовище.

До переліку основних забруднючих речовин, які будуть викидатись в атмосферне повітря від звіроферми входять: азоту діоксид, аміак, сірководень, вуглець оксид, диметиламін, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок.

Тварини житимуть у спеціальних клітках. Брати воду для них будуть  із свердловини, що знаходиться у селі Підгірне на вулиці Польова, 1. Годуватимуть кормом, а в період відгодівлі – курячими кишками та рибою.

Трупи тварин зберігатимуть у холодильниках. Через 7 днів їх утилізуватимуть у Костопільській філії «УКРВЕТСАНЗАВОДУ». Пізніше цим попелом підприємці удобрюватимуть власні поля.

Видалення гною із кліток передбачають вручну із завантаженням на трактор і вивезенням для тимчасового накопичення у гноєсховище, розташоване на території звіроферми. Гноєсховище очищуватимуть раз в півроку і відходи також викидатимуть на власні поля.

Варто зазначити, що громадські слухання з обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля відбулись ще 24 липня 2018-го року в приміщення сільської ради Копачівської ОТГ.

Коментарі
27 Січня 2019, 04:01
Слуханя відбулися в Копачівці а ферма має бути в Підгірному за 20км від села в селі є клуб чому там не зробили збори для місцевих людей бо легше пікупити Солтиса голову сільради
27 Січня 2019, 04:07
А ті хто давав дозвіл хоч задумуватися шо вони роблять яка буде екологія через декілька років шо ми залишили нашим майбутнім поколінням чи я сьогодні взнав гроші і моя хата з краю далеко мене більше нічого не інтерисує
27 Січня 2019, 12:52
А що тебе взагалі інтересує???
27 Січня 2019, 14:36
Якщо правильно все робити то ніякого негативного впливу на навколишне середовище не буде.Іноземці це зроблять правильно,тому що вони в чужій краіні.А ось украінські то хрен клали на навколишне середовище І на людей.наприклад: куди діваються відходи із птицеферми? вивозяться і десь закопуються це по украінськи, по голанськи або ще якось там , то спочатку зкормити тварин туж саму (норку) перевести в гній а тодіж вивезти на поля. То як краще?В Підгірному чи буде смердіти то ще ? а от в Кроватці від гусей то смердить точно( у літку), і сирзавод смердить не менше,і відстойники у Луцьку також смердять.А ще.- який вплив на середовище мають заправки у місті неподалік житлових будинків з закопаними в землі емкостям? З ци питанням можна вести дискусіі, але факт залишаеться фактом -заправки працюють.
27 Січня 2019, 15:34
Згідний з Українцем на всі сто відсотків. Гусі дохнуть ,смердять , робочих місць нуль ,все супер.Голандель дає купу робочих місць ,добрі заробітки , гарні податки ,всерівно не добре .
27 Січня 2019, 22:32
На мою думку, якщо буде ферма євройського зразка , то буде все добре. Для чого викидати фото із Пв. Америки?
29 Січня 2019, 20:19
А що у Підгірному є вулиця польова
30 Січня 2019, 17:43
Страшний не голандець і місцеві це знають. Страшні свої доморощені нувориші які плювали на всіх і вся. Згадайте окремих вітчизняних с\г олігархів. Або навіть рожищенських чи точніше кобченських чи з вишеньок...
04 Лютого 2019, 02:02
в бібліі пише шо тварин можна вбивати для власного вжитку коли е потреба .а свині яких ріже заради грошей та ерікова свора -а ті тварини з якіх живцем здирають шкури----- де та його мальована віра це все показуха- він і людей мае за свиней .
04 Лютого 2019, 02:13
<p>екологів у нас розвелось багато  б вам грошей напхати.ви  тих лісовозів не бачите що возять тягачами колоди шкода від того не менша- нема доріг бо ви розковиряли зайцям нема де посрати бо ви за гроші ліс просрали проте якогось селюка зловите з патиками й пишите гниди штраф а його дід цей ліс садив .і прав у нього більше взяти собі дров або колодку на якусь доску. але не бо вас посадили дерти гроші покласти б вас привселюдно на дорозі сраками до гори і всипати хочаб по сто батугів для початку тодіб ви знали як в селі простим людям вижити.</p>
04 Лютого 2019, 02:16
якій нахрен дозвіл зібрали кого треба й собі постановили ніхто ніхрена не чув про ті збори як завжди вони роблять.....
11 Лютого 2019, 05:50
тварина голанська вже за....бав.
13 Лютого 2019, 03:00
ніхто як до людини проти голанця нічого немае !будуе бізнес то добре. але такій- ні .люди підтримають хороші ідеі і ерік це добре знае .підставив його колега ! тепер всі с коса на ного будуть дивитись . якщо поміняе плани то люди його у всьому підтримають і поважатимуть як порядну людину ..
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024