Конфлікт у Рожищенському коледжі не вщухає

13 Травня 2016, 12:53

Вже кілька місяців частина колективу Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького намагається довести, що спосіб призначення нового керівника незаконний.

У березні 2016 закінчився контракт з попереднім директором і колектив закладу організував вибори претендента на директорське крісло. Висунули дві кандидатури: Лесю Недопад і Василя Пруса. У результаті таємного голосування більшість голосів набрав Василь Прус. Однак вчена рада Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького, структурною одиницею якої і є Рожищенський коледж, вирішила інакше. Про це пише видання «Громадське. Волинь».

У Львові, проігнорувавши результати виборів у коледжі, провели свої. На голосування знову висунули обох кандидатів: Недопад і Пруса. Результати були протилежними. Очолювати коледж призначили Лесю Недопад. Частина викладацького складу збунтувалася через те, що їхню думку не врахували. Вони стверджують, що вчена рада порушила статтю 43 Закону України «Про вищу освіту».


Щоб з’ясувати, чим все ж таки керувалася вчена рада Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького, ми надіслали інформаційний запит. Працівники ВНЗ надіслали відповідь, з якої випливає, що керівництво цього навчального закладу теж керувалося нормами 43-ї статті того ж таки Закону «Про вищу освіту».

Дехто з викладачів підкреслює, що на початку усієї цієї історії однаково прихильно ставився до одного і до іншого кандидата, але те, що у Львові знехтували думкою більшості колективу, викликає супротив і несприйняття нового керівника.

 

Сама Леся Недопад пропрацювала понад 10 років на посаді заступника директора коледжу і впевнена, що їй вдасться знайти спільну мову з колективом.

У квітні в Рожище приїздив сам ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького Володимир Стибель. Він зустрічався з колективом у тому числі, щоб врегулювати ситуацію. Для представників ЗМІ ця зустріч була закритою. Відомо також, що частина колективу, яка не підтримує Лесю Новосад саботувала приїзд ректора. Натомість вони підготували лист в Міністерство освіти України.


З того часу, стверджують педагоги, минуло місяць часу. А від відомства – ні слуху, ні духу….

Раніше ми уже писали про ситуацію з виборами нового директора.