Українці об’єднуються навколо Тимошенко, – соціологія

06 Вересня 2018, 11:47
Юлія Тимошенко 2479
Юлія Тимошенко

Перша осіння соціологія демонструє, що Тимошенко – єдиний політичний лідер, який з користю провів літо.

За результатами дослідження Фонду Демократичні Ініціативи, завдяки плідній роботі влітку рейтинг Тимошенко зріс з 13,3% у травні до 17,8% у серпні. Сьогодні лідер «Батьківщини» більш як удвічі випереджає свого найближчого конкурента та має серйозний потенціал для зростання. Далі йдуть Анатолій  Гриценко – 8,4%, Петро Порошенко – 7,9%, Вадим Рабінович – 6,7%, Юрій Бойко – 6,4%, Володимир Зеленський – 6,1%, Олег Ляшко – 5,8%, Святослав Вакарчук – 5,6%. Істотно менший відсоток отримав вибір «інший кандидат» – із 9,7% у травні до 3,7% у серпні. Окремо зазначу, що Тимошенко –  єдиний кандидат у президенти, що має рівномірну підтримку в усіх регіонах. Порошенко та Гриценко більшою мірою підтримують на Заході та в Центрі, а Бойко та Рабіновіча на Сході та Півдні.

 


 

Переважна більшість українців вважають особисті якості політика головним чинником для ухвалення рішення, чи підтримувати його на виборах. На відміну від інших політиків, котрі або не пропонують зрозумілих покрокових планів виходу з кризи, або взагалі показали розбіжність між словами та діями, Тимошенко протягом багаторічної політичної діяльності проводить послідовну боротьбу з олігархами. Це є однією з причин, чому громадяни обирають саме Тимошенко.

Презентовані Юлією Тимошенко на День Незалежності концепції нової конституції та суспільного договору сприймаються, як дійсний механізм повернення влади громадянам. Зрозумілі механізми проведення референдуму за народною ініціативою, прозора можливість відкликання депутатів та звільнення корумпованих чиновників, тотальний контроль за доброчесністю суддів – це саме ті ініціативи Тимошенко, на які очікує держава та котрих вимагають люди.

Вибори президента 2019-го сприймаються українцями як головний іспит, результатом котрого буде або відродження України, її економічного, культурного та соціального розвитку, або ж подальше поглиблення кризи. Саме тому 70% громадян ствердно відповідають на питання: «чи будете ви голосувати на виборах президента?». Громадяни переконані, що сьогодні не можна допустити чергового експерименту над країною. Ситуація кризова і державі потрібен управлінець зі зрозумілим минулим, котрий вже у день інавгурації буде вміло управляти важелями державної машини, аби вивести державу із піке та повернути владу людям.

Сергій Биков,
голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

Коментарі
06 Вересня 2018, 16:25
Я за Юлю
06 Вересня 2018, 17:14
Смерть з косою, протеже Яника
06 Вересня 2018, 17:23
Причому безсоромна. Вбивають в наші голови тезу - всерівно юлька переможе, то давайте за неї і проголосуємо! А дулю!(принаймі від мене)
06 Вересня 2018, 17:25
Юлі-дулі!!!
06 Вересня 2018, 18:47
А якщо не за Юлю, то за кого голосувати? За ПП? Хто достойний?
06 Вересня 2018, 18:48
Буде Юлька то буде в медицині, та в освіті порядок це 100 процентів і не спорьте і не доказуйте.
07 Вересня 2018, 03:01
Для таких грамотних як ти буде "порядок" (і не спорьте)
07 Вересня 2018, 14:54
Люди, зрозумійте: Юлька - це те саме, що Янукович, Порошенко або будь-який інший олігарх. Вона прийшла в політику в кінці 90-х завдяки корупційним схемам з газом на мільярди доларів, які вона ділила з Лазаренком, який до сих пір сидить в тюрмі в США. Тому її й називають бабусею української корупції. Крім того, в Путіна на ней цілий чумайдан компромату, бо газові схеми робилися через Росію. Не дай Бог, вона знову дорветься до влади, хана Україні. Люди, будьте пильні! Головний ворог України і головне зло - це кланово-олігархічна система влади. Щоб її зруйнувати, треба привести до влади неолігархічні партії на кшталт "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.
07 Вересня 2018, 16:29
Ви Божевільні, що ви таке говорите про достойного політика Юлю Тимошенко. Всі жінки які президенти в країнах то все стоїть на свому місці. Пора уже одуматись, і вчити людей правильного а не сидіти в Укропі за гроші і переходити з партію в партію як козакевич, ще й покрав з партії кучу всього
07 Вересня 2018, 20:18
Жінки-політики крадуть не менше чоловіків. Приклади недавні: Бразилія, Аргентина, Південна Корея, де президентів-жінок судили за корупцію. І тільки в нещасній Україні жінка-політик, яка прокралася не раз і не два, і яку заслужено називають "бабусею" української корупції, претендує на президенство, і що найстрашніше, може його виграти. А все тому, що нашому бидлу хоч кілка на голові теши, а йому Юлька подобається.
10 Вересня 2018, 00:55
Хай народ вибере президента на якого заслуговує !!!
10 Вересня 2018, 23:55
Це правильно, народ завжди вибирає провідників, яких він заслуговує. А вибір у свою чергу залежить від рівня поінформованості народу про того чи іншого кандидата, ту чи іншу партію, рівня розуміння виборцями справжніх цілей кандидата чи партії. А оскільки народ бере таку інформацію переважно з "ящика", який належить якомусь олігарху, то й вибір народу виходить йому боком. А кандидати і партії, які дійсно за народ, доступу до "ящика", як правило, не мають. Тому надзвичайно важливою є робота безпосередньо з людьми.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024