"Воля і свобода дається дорогою ціною", - Юрій Жук

07 Червня 2016, 08:00
2003

Продовжуємо друкувати "Листи на небо" написані юними рожищанами. А 19 червня авторів кращих текстів відзначать під час святкування Дня міста. Конкурс організовують ГФ «Самооборона» і Районне об'єднання учасників АТО.

Читайте! Вдумуйтесь! Беріть до серця!

Лист до Михайла Жизневського

Дорогий земляку!

Мовчки стою біля твого фото, поклавши руку на серце. З великою повагою схиляє голову перед твоїм іменем і перед такими, як ти. Вдивляюсь з сумом в твоє усміхнене обличчя і думаю: скільки відважних молодих людей загинуло в ті страшні зимові дні 2014 року. Ти поліг смертю хоробрих за свободу і незалежність моєї України. Хоч ти і білорус по національності, але небайдужі були наші національні погляди. У свої 25 років ти стояв на барикадах в перших рядах, дивився смерті у вічі і ні на мить не відступав від товаришів у ті темні зимові ночі.

Палали шини, прицільно бив снайпер, але ти допомагав пораненим, читав вірші, співав гімн України. Ти боровся за свободу та незалежність, ти хотів жити, як і всі ті, хто був на барикадах. Ти хотів повернутися на свою рідну землю, але ворожа куля наздогнала тебе. Я не раз уявляв себе разом із тобою і хотів би підтримати тебе у тяжку хвилину, можливо чимось допомогти.

Мій герою, Михайле, я ніколи не забуду тебе, твій образ буде, як приклад боротьби за незалежність. У твоїй країні я теж би підтримав народ і ні на хвилину не сумнівався б у своїх вчинках. Я зрозумів, що воля і свобода дається дорогою ціною. Спи мій герою вічним сном. Ми тебе ніколи не забудем і твоє усміхнене обличчя завжди буде переді мною.

Юрій Жук, учень 9-А класу Рожищенського НВК №4

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024