27 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

27 Серпня 2018, 07:00
Доброго ранку, читачі! 4278
Доброго ранку, читачі!

Доброго ранку, читачі. Сьогодні понеділок, 27 понеділок.

Зустрічайте літній, прохолодний ранок з горнятком улюбленої кави. Нехай пейзажі за вікном надихають на хороші справи і додають позитиву вашому понеділку.

Не розчаровуйтеся через дрібниці, життя навколо вас, і воно прекрасне. Вдалого старту у понеділок і смачної ранкової кави!

День ангела святкують: Аркадій, Лукій (Лука, Лукіян), Маркел, Михайло, Феодосій.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Цей день в історії: 

  • 1760 - початок боротьби з корупцією в Російській імперії: імператриця Єлизавета видала указ, що забороняє хабарництво держчиновників.
  • 1813 - французькі війська під керівництвом Наполеона Бонапарта здобули перемогу над військами 6-й коаліції (Росія, Австрія, Пруссія, Швеція і Англія).
  • 1911 - свій перший футбольний матч провів російський клуб "ЦСКА".
  • 1912 - у пресі з'явився перший розповідь про пригоди Тарзана, автор Едгар Райс Берроуз.
  • 1919 - в Радянській Росії націоналізована вся кіно-і фотопромисловості, сьогодні це День російського кіно.
  • 1922 - вийшов перший номер сатиричного журналу знаменитого "Крокодил" (був єдиним дозволеним сатиричним журналом в СРСР).
  • 1955 - вийшло в світ перше видання Книги рекордів Гіннесса (збірка світових рекордів, досягнень людини, тварин та природних величин) на 198 сторінках.
  • 1959 - вперше випускників шкіл почали нагороджувати медалями.
  • 1991 - Молдавія проголосила незалежність і вийшла зі складу СРСР.
  • 2008 - на Байкалі (Росія) відбулося дев'ятибальною землетрус (епіцентр знаходився на дні озера Байкал).

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять пророка Михея (з 12 пророкiв Сиарого Заповіту, VІІІ ст. до Р.Х.); преподобного Аркадiя Новоторзького. Згадка про Перенесення мощей преподобного Феодосiя Печерського. 

Передсвято Успiння Пресвятої Богородицi, завершується Успінський піст або Спасівка, який тривав з 14 серпня. 

Погода: Сьогодні очікується +15..+19 °C, вранці можливий зливовий дощ, туман, слабкий вітер. Завтра: +17..+20 °C, переважно без опадів, туман, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять пророка Міхея. Наші пращури помітили, якщо у цей день тихий вітер, то осінь буде ясною. А ось якщо Міхей з бурею - до непогожого вересня. У минулі часи у цей день спостерігали за журавлями: якщо вони вже відлітають до теплих країв, то до середини жовтня мороз буде, а якщо ні - то зима пізніше прийде.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024