24 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

24 Серпня 2018, 08:40
Олег Алєксєєв 4055
Олег Алєксєєв

Доброго ранку, читачі. Сьогодні п'ятниця, 24 серпня.

З найкращими сподіваннями і вірою у майбутнє розпочинайте цей день.

Вітайте одне одного з Днем Незалежності, і нехай патріотична ранкова кава нагадає хоч на мить про хороші здобутки та яскраві миті з життя України.

Гарного святкування, смачного кавування і лише приємних днів у житті нашої держави!

У п'ятницю, 24 серпня 2018 року, велике державне свято - День незалежності України.

24 серпня День народження святкує військовий комісар Рожищенського РВК, підполковник Олег Алєксєєв (на фото).

Зичимо міцного здоров’я імениннику, благополуччя, поваги та шани від людей, любові від рідних та близьких, добра і достатку, натхнення і невичерпної енергії. Хай невтомність, високий професіоналізм і бажання творити добро в ім'я держави завжди супроводжують Вас, пане Олеже!. Щиро бажаємо нових звершень на професійній ниві. Многая літа!

День ангела святкують: Василь, Донат, Зенон, Клавдій, Лілія, Макар, Максим, Марія, Марко, Маркіян, Мартин, Неофіт, Нифонт, Олександр, Сусанна, Федір.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять преподобномучеників Феодора i Василiя Печерських, в Ближнiх печерах; преподобного Федора, князя Острозького, Печерського, в Дальнiх печерах; мучениці Сусанни, дiви. Успінський піст або Спасівка (триває з 14 до 27 серпня включно). 

Цей день в історії: 

  • 410 - король Аларіх (вождь і перший король вестготів) штурмом бере Рим.
  • 1109 - "битва на собачому поле": битва між військами Священної Римської імперії і польським військом, за словами польського історика "собаки, пожираючи безліч трупів (полеглих), впали в шалену лють, так, що ніхто не смів поховати там загиблих" - звідси і назва битви.
  • 1572 - початок "найжахливішої релігійної різанини століття" (Варфоломіївська ніч) в Парижі: у цю ніч католики вбили від 3 до 10 тисяч гугенотів, останні були змушені тікати з країни).
  • 1876 - корінні жителі Центральної Канади індіанці дали згоду оселитися в резерваціях.
  • 1954 - діяльність компартії заборонена в США.
  • 1981 - вбивця Джона Леннона Марк Девід Чепмен отримав довічне ув'язнення з правом подачі прохання про помилування через 20 років (подавав прохання 6 разів і всі вони були відхилені).
  • 1991 - День незалежності України.
  • 1995 - вийшла графічна багатозадачна операційна система Windows95 (програмна підтримка Microsoft Windows 95 припинено 31 грудня 2002).
  • 2006 - астрономи перестали вважати Плутон планетою Сонячної системи і віднесли його до розряду карликових планет.
  • 2008 - помпезне закриття Літніх Олімпійських ігор в Пекіні (телеаудиторія ігор налічувала до 4,7 млрд глядачів). 

Погода: Сьогодні очікується +18..+30 °C , без опадів, слабкий вітер. Завтра: +21..+30 °C , зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого Євпла. У народі цей день має різні назви: Болотні вогні, Чудеса на болоті. Ці незвичні назви пов'язані з народним повір'ям, що 24 серпня на болоті можна почути свист, пісні, а нікого немає. Відносно погоди, з давніх часів до нас дійшло таке спостереження: якщо вранці пішов дощик - вдень буде хороша погода.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментарі
25 Серпня 2018, 00:55
Сирзавод пахучим повітрям вітає рожищан зі святом.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024