Бібліотекарів району навчали писати проекти для розвитку громади

06 Квітня 2016, 17:40
Представник Ресурсного центру розвитку місцевої демократії Петро Лавринюк 1984
Представник Ресурсного центру розвитку місцевої демократії Петро Лавринюк

Перехід від нинішньої української системи освоєння державних коштів до європейської – їх залучення у вигляді грантових коштів від фондів — передбачає детальне вивчення теми написання проектів.

Цьому була присвячена зустріч бібліотекарів району як працівників комунальних закладів з фахівцями у сфері написання проектів.

Зокрема головний спеціаліст відділу ОЗД райради Марія Печко розповіла про діючий конкурс місцевих ініціатив «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», навела успішні приклади реалізації проектів у Літогощі, Щурині, Носачевичах та Пожарках  і порадила підготувати ідеї для поточного конкурсу (енергоощадні заходи, оновлення музичної апаратури, спортивного інвентаря, книжкового фонду).

Повчити працівників культури приїхав і гість з Луцька — преставник Ресурсного центру розвитку місцевої демократії Петро Лавринюк. У своїй презентації «Можливості використання проектного менеджменту для розвитку територіальної громади» він розповів, для чого потрібно писати проекти на залучення коштів та які передумови успіху підтримки проектних заявок грантодавцями.

Як стало відомо Район.Рожище, 12 квітня у районній раді відбудеться тренінг для представників територіальних громад та громадських організацій від члена конкурсної комісії з Луцька Ірини Бойко. Вона надасть методичні рекомендації щодо правильності оформлення заявки на конкурс проектів, аби збільшити шанси на успіх.

Начальник відділу культури РДА Тетяна Новосад
Начальник відділу культури РДА Тетяна Новосад

Головний спеціаліст відділу ОЗД райради Марія Печко
Головний спеціаліст відділу ОЗД райради Марія Печко

Преставник Ресурсного центру розвитку місцевої демократії Петро Лавринюк
Преставник Ресурсного центру розвитку місцевої демократії Петро Лавринюк

 

Коментарі
07 Квітня 2016, 08:47
Чекаем результатів................
07 Квітня 2016, 16:44
Бібіотекарі - на Район. Рожище нова професія.
08 Квітня 2016, 00:00
Дякуємо за пильність та іронію - вже відредагували.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024