Суд визнав протиправною бездіяльність Рожищенської міської ради

29 Березня 2024, 14:22
Рожищенську міську раду зобов'язали розробити історико-архітектурний опорний план міста. 3149
Рожищенську міську раду зобов'язали розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України і департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.

Суд визнав протиправною бездіяльність Рожищенської міської ради й зобов'язав орган місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста. Про це 29 березня повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Прокурори з'ясували, що попри те, що Рожище включене до Списку історичних населених місць по Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до міської ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства  та розроблення  історико-архітектурного опорного плану, такий план досі не розроблений.

«Відсутність опорного плану створювала загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади», – йдеться у повідомленні.

За втручання прокуратури міську раду зобов'язали розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Нагадаємо, на Рожищенську міську раду подали до суду у лютому.

Коментарі
29 Березня 2024, 14:33
Раніше були мери нормальні,які дбали за розвиток Рожище,а лісник- мер Поліщук не дбає за розвиток міста,все для власної вигоди робить .
29 Березня 2024, 19:14
Зато всі при бізнесах і хороших ззрплатах, десятки людей які нічого не роблять , навіть в жінок-працівників міської ради, чоловіки успішні підприємці. В країні війна, а рожищенський мер зі своїм заступником виглядають як дві свині перед забоєм. Для чого їм той план, на драгоманова будується будиночок, тепер і з другої сторони перехрестя не буде видно, але опорного плану немає, а гроші є, правда не у всіх а у мера.
30 Березня 2024, 06:18
Нaвідь важко уявити захмарну ціну того плану...Колись чула, що Рожище розбудовується згідно плану, який розробив Львівський інститут на багато років наперед. А зараз актуально виготовляти новий план? Забули, що війна?
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024