Чекали звістки майже два роки: у Рожищенській громаді попрощалися із захисником Василем Гавруком

29 Березня 2024, 09:00
У Рожищенській громаді попрощалися із захисником Василем Гавруком 1882
У Рожищенській громаді попрощалися із захисником Василем Гавруком

Майже два роки невідомості пережила родина Василя Гаврука з села Линівка Рожищенської громади. Довгою була дорога додому загиблого захисника, котрий з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідної землі.

28 березня військовослужбовець «на щиті» востаннє повернувся на малу батьківщину. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України у Рожищі священники Православної церкви України провели громадську панахиду. Після неї траурний кортеж відправився до Свято-Миколаївського храму у Переспі, де відбувся чин відспівування захисника.

З початку села загиблого зустрічали «живим» коридором, віддаючи свою шану воїну. Попрощатися з 40-річним Василем Гавруком прийшли рідні та друзі, представники влади, односельці та жителі довколишніх населених пунктів.

По завершенні спільної молитви тіло солдата провадили у рідну Линівку, до місця останнього спочинку.

«Останнє прощання з найріднішими – і під військові залпи та звуки Гімну тіло загиблого Василя Гаврука прийняла у свої холодні обійми рідна земля. А державний стяг, яким була покрита домовина, представники військкомату передали синові загиблого Василя Гаврука, як символ мирної Української держави, за яку мужньо боровся їх батько», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Василь Гаврук загинув 3 квітня 2022 року. Його смерть підтвердили майже через два роки.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024