Практичні психологи з Рожищенщини вчилися супроводу дітей з особливими освітніми потребами

24 Березня 2024, 11:33
Практичні психологи з Рожищенщини вчилися супроводу дітей з особливими освітніми потребами 732
Практичні психологи з Рожищенщини вчилися супроводу дітей з особливими освітніми потребами

У Рожищі, на базі Інклюзивно-ресурсного центру, відбувся семінар «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами».

Захід організували 20 березня. Про це повідомили у комунальній установі.

У роботі семінару взяли участь практичні психологи з Рожищенської, Копачівської та Доросинівської територіальних громад, закладів освіти, Рожищенського навчально-ресурсного центру та благодійного фонду «Карітас-Волинь». 

Семінар провели, щоб систематизувати знання та вміння практичних психологів з підбору програм розвитку для дітей з особливими потребами, ознайомити з активними формами роботи за допомогою практичних вправ.

Директор центру Неля Потрапелюк висвітлила загальні питання у законодавстві щодо корекційного супроводу дітей з ООП та роботи фахівців психологічної служби у напрямі корекції розвитку.

Фахівці ІРЦ (практичні психологи) поділились досвідом роботи щодо підбору та використання корекційно-розвиткових програм. Програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами дошкільного віку представила Ірина Панасюк. Корекційно-розвиткові програми для дітей молодшого та старшого шкільного віку представила Тетяна Гірса.

Відкрите корекційно-розвиткове заняття з елементами тренінгу для дітей з особливими потребами та їх мам «Цікава лікувальна фізкультура з елементами йоги» провела фахівчиня ІРЦ, вчителька-реабілітологиня Наталя Ходимська.

Підсумком роботи було обговорення важливих питань щодо психологічного супроводу дітей з особливими потребами. Зазначили, що для усіх присутніх такі заходи є корисним досвідом сумісного спілкування та обміну досвідом.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024