У Рожищенському коледжі відкрили пам'ятну дошку 16 випускникам

18 Березня 2024, 15:43
У Рожищенському коледжі відкрили меморіальну дошку 16 випускникам 3317
У Рожищенському коледжі відкрили меморіальну дошку 16 випускникам

У Рожищенському фаховому коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького зібралися студенти, викладачі, працівники коледжу, а також родини загиблих випускників закладу освіти.

У коледжі організували урочистий захід з нагоди відкриття пам'ятної дошки, аби вшанувати тих, хто героїчно загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у фейсбук-спільноті навчального закладу.

На пам’ятній дошці – портрети 16 воїнів, кожен з яких свого часу ходив коридорами коледжу, сидів за партами, спілкувався з одногрупниками, здобував професію: Іван Ващеня, В’ячеслав Іонов, Богдан Чекеренда, Микола Ткачук, Андрій Михальчук, Антон Тимошук, Ігор Бричко, Валентин Романюк, Олександр Євстуров, Олександр Зелінко, Андрій Бойчук, Вадим Дмитрук, Сергій Іванов, Юрій Франко, Василь Романюк, Анатолій Петрук... 

«Кожен з них з початком війни залишив усе – і без роздумів став на захист Батьківщини. Кожен з них був справжнім патріотом, гідним сином України. І кожен з них героїчно загинув у боротьбі за нашу незалежність», – йдеться у повідомленні.

Зі сцени лунали біографічні відомості про кожного із захисників, щемливі поетичні та пісенні рядки. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, отець Василь Шняк освятив пам'ятну дошку та помолився, аби душі загиблих віднайшли вічний спочинок…

«Наші Героїв віддали найдорожче, щоб вороги не змогли ступити на нашу священну землю, щоб ми почувалися у безпеці. Завдячуючи їм, ми можемо прокидатися вранці, ходити до коледжу, навчати й навчатися, вести відносно мирне життя. Пам’ять про них буде з нами упродовж усього життя. Болить серце, що ці хлопці побачать Перемогу тільки з небес», – зазначають у навчальному закладі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024