Зупинили, бо їхав без шолома: на 17 тисяч гривень у Рожищі оштрафували мотоцикліста

16 Березня 2024, 19:15
Мотоцикл Boxer. Фото ілюстративне 1273
Мотоцикл Boxer. Фото ілюстративне

Суддя Рожищенського районного суду Вячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який кермував мотоциклом напідпитку.

Про це йдеться у постанові суду від 7 березня, передає Район.Рожище.

Підсудний 1 березня о 10:07 на вулиці Степана Бандери у Рожищі, маючи ознаки алкогольного сп'яніння, керував мотоциклом Boxer і, на вимогу поліцейського пройти у встановленому законом порядку огляд щодо визначення стану сп'яніння, відмовився. 

Під час розгляду справи чоловік свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення визнав повністю. Він розповів, що того дня їхав мотоциклом з Рожища в село Щурин. Його зупинили поліцейські через те, що керував мотоциклом без шолома. 

Під час складання адміністративних матеріалів працівники поліції також виявили у нього запах алкоголю з рота і запропонували пройти огляд щодо визначення стану сп'яніння. Чоловік відмовився, оскільки ввечері 29 лютого випив приблизно 300 грамів горілки й результати огляду лише підтвердили б його перебування в стані алкогольного сп'яніння.

Суддя постановив визнати водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на рік.

Також він має сплатити 605 гривень судового збору в дохід держави.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024