У Рожищі виловили десять безпритульних собак

15 Березня 2024, 10:40
У Рожищі виловили десять безпритульних собак 796
У Рожищі виловили десять безпритульних собак

Зважаючи на актуалізацію у громаді проблеми безпритульних собак, які несуть загрозу дорослим та дітям, у Рожищі проводять заходи щодо її вирішення.

Відповідна служба провела вилов безпритульних тварин у місті. Про це 15 березня повідомили на сайті Рожищенської громади.

Вдалося відловити десять тварин, з них – дев'ять самок.

«Контролювати питання, пов'язане з безпритульністю та бездоглядністю собак – це справа не лише влади, а наше спільне з жителями громади завдання. При цьому робити це треба у гуманний спосіб, яким наразі є стерилізація», – наголосив директор комунального підприємства «Дільниця благоустрою» Рожищенської міської ради Юрій Міщук.

Стерилізовані собаки не зможуть давати потомство, стерилізація також робить їх більш спокійними. Тож коли вони повернуться назад після стерилізації та кліпсування, то не нестимуть загрози здоров'ю людей. Можливо, деяких з них вдасться прилаштувати у добрі руки.

«Слід розуміти, що відлов та стерилізація не матимуть сенсу, якщо мешканці громади продовжуватимуть безвідповідально ставитися до цієї проблеми. Допускатимуть безконтрольне розмноження своїх домашніх собак, потомство яких часто потім опиняється на вулиці. Виганятимуть колишніх улюбленців, залишаючи їх напризволяще, дозволятимуть собакам без догляду гуляти поза межами свого домогосподарства», – застерігають у міській раді.

Звертаються із проханням дотримуватись правил утримання домашніх тварин та бути відповідальними за своїх улюбленців.

Нагадаємо, раніше власників собак попередили про відповідальність за самовигул тварин.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024