Директори шкіл підтримали запропонований проєкт трансформації освітньої мережі Рожищенської громади

13 Березня 2024, 14:45
Директори шкіл підтримали запропонований проєкт трансформації освітньої мережі Рожищенської громади 2473
Директори шкіл підтримали запропонований проєкт трансформації освітньої мережі Рожищенської громади

Відбулося чергове засідання робочої групи з питань розроблення плану формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Рожищенської територіальної громади.

Захід організували 13 березня. Він пройшов під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергія Лясковського та за участі міського голови Вячеслава Поліщука. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Керівник гуманітарного відділу Ігор Кузава запросив учасників зустрічі до обговорення попередніх напрацювань та наголосив, що реформування закладів освіти – це вимога часу, до якої слід підійти виважено та обгрунтовано. 

Він додав, що цей процес має враховувати демографічну ситуацію, прогнозування контингенту учнів, соціально-економічні умови громади і розглядатися в комплексі вибору різних типів навчальних закладів і форм організації навчального процесу.

Також на зустріч запросили директорів ліцеїв з Крижівки, Дубища та Топільного, аби спільно обговорити демографічні перспективи наповнення класів у сільській місцевості, їх бачення щодо поетапного впровадження реформи.

Міський голова Вячеслав Поліщук зауважив, що законодавчі зміни й сучасні реалії вимагають трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, тому цей процес невідворотній, це мають усвідомити як педагогічні працівники, так і батьки. 

«До того ж нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив низку змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам і формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, зокрема для стимулювання підвищення ефективності шкільної мережі та якості освіти заплановано не дозволяти фінансувати коштом освітньої субвенції заклади освіти (крім початкових шкіл) з кількістю учнів менш як 45 осіб (з 1 вересня 2025 року) та менш як 60 осіб (з 1 вересня 2026 року). Тож реорганізація закладів освіти в громаді продовжуватиметься», – йдеться у повідомленні.

Присутні на засіданні директори ліцеїв після довготривалої дискусії висловили розуміння невідворотності змін, готовність до прийняття непопулярних, але таких необхідних рішень та підтримали запропонований проєкт трансформації освітньої мережі громади, який рекомендуватимуть на розгляд сесії.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024