У Рожищі вшанували Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників

20 Лютого 2024, 11:23
У Рожищі вшанували Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників 1623
У Рожищі вшанували Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників

Щоб вшанувати пам'ять мужніх патріотів, які стали виразниками національної ідеї свободи, біля пам'ятного Знака борцям за волю та незалежність України в Рожищі зійшлися представники влади та громадськості.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук зауважив, що Небесну Сотню називають першими Героями російсько-української війни, які виступили за європейське майбутнє та свободу України. Про це 20 лютого повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Сьогодні ми продовжуємо боротися з ворогом. Гинуть найкращі сини та дочки України, наші земляки. Тому в цей день маємо віддати шану кожному Героєві, котрий віддав життя за Україну.

Пам'ятний захід завершився хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знака та Стел загиблим Героям.

Довідково: десять років тому під час Революції гідності 18-20 лютого 2014 року на Майдані протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. В ці дні загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024