Світ очима художника: Євген Лавренюк приймав вітання з ювілеєм на персональній виставці у Рожищі

29 Січня 2024, 12:19
Євген Лавренюк приймав вітання з ювілеєм на персональній виставці у Рожищі 2292
Євген Лавренюк приймав вітання з ювілеєм на персональній виставці у Рожищі

У фоє Центру культурних послуг Рожищенської міської ради відбулось урочисте відкриття ювілейної виставки до 70-річчя від дня народження місцевого художника Євгена Лавренюка «Світ очима художника».

Гості та ювіляр на захід зібралися у неділю, 28 січня. Про це повідомили у Центрі.

Серед технік художник любить акварель і олію. Майстер пензля творить неймовірні пейзажі свого краю. Але основу його творчості становлять портрети.

Має пан Євген у своєму доробку й особливі роботи – митець розмальовує храми та пише ікони. Зокрема його пензлю належать розписи храмів в селі Кінахівці, що на Тернопільщині, в селі Забора на Івано-Франківщині, селі Соломянка на Львівщині, селі Мельниця Ковельського району, селищі Олика та селі Звірів Луцького району, і звичайно ж майже у кожному храмі Рожищенщини. 

«Живописні твори, представлені на виставці, а це 35 полотен, вражають щирістю почуттів: любові, добра, краси. У кожній картині відчувається індивідуальність художника, власне бачення світу. Його реалістичні пейзажі наповнені повітрям, світлом, душевним теплом. Слідування натурі поєднується в його роботах з ретельним відбором і узагальненням. І, як наслідок, написані пейзажі мають силу яскравого неповторного образу», – йдеться у повідомленні.

Привітати ювіляра завітали голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук, добрі друзі художника – Анатолій Матвійчук, Леонід Хведчук, Іван Гаврилюк, Артем Степанюк, Петро Сітовський та інші товариші та поціновувачі творчості.

У цей день на адресу іменинника лунали побажання міцного здоров'я, натхнення та щасливих років життя.

Євгена Лавренюа нагородили подякою Народного депутата України Вячеслава Рубльова, почесними грамотами Волинської обласної ради та Рожищенської міської ради.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024