У Соколі День Соборності відзначили зустріччю із захисниками та «Ланцюгом єднання»

23 Січня 2024, 12:37
У Соколі День Соборності відзначили зустріччю із захисниками та «Ланцюгом єднання» 1325
У Соколі День Соборності відзначили зустріччю із захисниками та «Ланцюгом єднання»

У Сокільському ліцеї організували зустріч учнів школи з односельцями-захисниками Михайлом Марчуком та Юрієм Мельничуком.

Захід організували з нагоди Дня Соборності України 22 січня. Про це повідомили у навчальному закладі.

Юрій – один з захисників Донецького аеропорту, брав участь в АТО. З 8 березня 2022 року знову служив у ЗСУ. У складі бійців 14 бригади імені Романа Великого визволяв Київщину, південь України, Донеччину, Харківщину. 

Михайло Марчук воював з травня 2023 року. Встиг побачити й пережити багато подій, нагороджений нагрудним знаком «Сталевий хрест». 

Юрій і Михайло під час воєнних подій отримали важкі поранення і нині звільнені від проходження служби у ЗСУ. Відповідаючи на запитання учнів, запрошені гості розповідали про солдатські будні, про те, як йшли у наступ та боронилися, про солдатську дружбу. Юрій і Михайло від учнів та вчителів почули слова подяки та шани за їхню мужність, силу волі, витривалість. 

«Сьогодні всі учні нашої школи об'єдналися, аби показати свою любов та підтримку до своєї рідної, єдиної країни. Ініціативна група учнівського самоврядування разом з запрошеними військовослужбовцям та працівниками будинку культури-філії села Сокіл закликала ліцеїстів утворити «Ланцюг єднання» й таким чином продемонструвати своє величезне бажання, щоб вся Україна, від Луганська до Волині, була єдина, велика, сильна та неподільна країна», – розповіла директорка школи Зінаїда Дорощук.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024