У Луцькому районі оголосили карантин: у Рожищі – високопатогенний грип птиці

20 Січня 2024, 12:30
У Рожищі – високопатогенний грип птиці 10656
У Рожищі – високопатогенний грип птиці

Ув одному з домогосподарств міста Рожище виявили грип птиці. Через це зібрали засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луцькій районній державній адміністрації та оголосили карантин на визначеній території.

Захід відбувся у день виявлення захворювання, 19 січня, під головуванням першого заступника голови РДА Сергія Шкоди. Про це повідомили на сайті Головного управління Держспоживслужби у Волинській області.

У засіданні взяли участь фахівці та керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк, спеціалісти Луцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області та спеціалісти Луцької районної державної лікарні ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, голова Рожищенської міської ради та представники птахогосподарств Луцького району.

З метою вжиття оздоровчих заходів та недопущення поширення грипу птиці, відповідно до Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України, протиепізоотична комісія оголосила приватне господарство Луцького району (місто Рожище) неблагополучним пунктом по високопатогенному грипу птиці.  

Встановили буферну зону захисту – територія навколо епізоотичного осередку радіусом у три кілометри та зону спостереження – територія навколо епізоотичного осередку радіусом 10 кілометрів.  

За результатами засідання комісія затвердила план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання високопатогенного грипу птиці в господарстві Луцького району.

Контроль за виконанням рішення комісії поклали на Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Луцькій районній державній адміністрації та робочий орган комісії Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Волинській області.

Коментарі
20 Січня 2024, 11:36
Хіба лише в одному? Так працюєте, що нічого не робите і лише в одному господарстві виявили…
20 Січня 2024, 11:41
Компенсація за падіж птиці буде? У мене 50 курей за ніч пропало….засідання комісії коли буде вирішувати людські проблеми а не пусто-порожні папірці писати?
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024