Школа Смайлик у Рожищі закривається?

17 Січня 2024, 18:32
У школі Смайлик Реклама 3632
У школі Смайлик

Почувши ці чутки, ми вирішили особисто запитати в Ольги, які зараз справи у Смайлику.

Хочемо нагадати, що Ольга Панченко – це керівник школи іноземних мов Смайлик, яка функціонує вже 13 років. А також сертифікований викладач CELTA CAMBRIDGE CERTIFICATION (сертифікат про навички викладання дорослим).

– Олю, чули, що Смайлик закривається. Це правда?

– Ні, це не правда. На жаль, закрилась студія розвитку дитини Nana Banana, яку ми відкрили у 2021 році з Тетяною Кобзар. Там функціонували різні напрямки: мінісадочок, підготовка до школи, ментальна арифметика. Але, на жаль, ми прийняли рішення про закриття. 

Наразі в тому приміщенні продовжує активно функціонувати Смайлик, логопед, і ми все ще продовжуємо організовувати веселі та незабутні дні народження для діток. 

Нині офлайн-бізнес, зокрема мати приміщення кабінету, офісу чи школи – це важко. Але також в сучасних умовах – це, не побоюсь цього слова, справжня розкіш. 

– Розкажіть, як зараз функціонує школа Смайлик і чи відкрито ще набір для охочих приєднатись?

– Школа функціонує у своєму звичайному режимі. Ми й надалі допомагаємо учням опанувати мовні навички, і так, для охочих приєднатись у мене позитивна відповідь – місця ще є.

Хочеться наголосити, що зараз у нас окрім базової англійської (де ми також допомагаємо із домашніми завданнями), є групи із підготовкою до ЗНО (НМТ), є заняття для дошкільнят, онлайн та звичайний формат роботи зі школярами, а також є онлайн заняття для дорослих (у групі четверо людей і ці заняття проводжу я). До слова, перший інтенсив для дорослих вже завершено, а другий починається у лютому. 

Тож хто з нового року хотів вивчати англійську – це ваш знак, що варто нарешті записатись.

Ще в переліку наших послуг є польска мова – онлайн формат, німецька мова – групові та індивідуальні заняття. Запис також відкрито.

Якщо говорити про школярів, ми зі своєї сторони даємо величезну цінність та полегшуємо батькам життя. Адже батьки, чиї діти вивчають англійську в школі, можуть відчувати стрес від змін у навчальному процесі та викликів, пов'язаних із вивченням іноземної мови. 

Також вони можуть перейматися, як допомогти дітям із домашніми завданнями та стимулювати їх інтерес до мови. Тому ми допомагаємо це зробити. Тож батькам не доводиться витрачати час, аби самостійно розбиратись в англійській, допомагаючи своїм дітям. 

Окрім того, діти вчаться працювати в команді, підтримувати один одного, не бояться висловлювати власні думки. 

Щобільше, наші заняття разом із батьківською підтримкою та вчителями державних шкіл приносять неабиякі результати. І тут я хочу зазначити, що наші учні зайняли призові місця між учнями шкіл громад на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з іноземної мови, а саме: Грицай Дарина (8-й клас, 4 школа) зайняла 1 місце (7 років навчання у Смайлику), Мохнюк Андрій (8-й клас, 3 школа) зайняв 3 місце (7 років навчання у Смайлику), Самолюк Владислав (10-й клас, 4 школа) зайняв 1 місце (2 роки у Смайлику), Дарина Данильчук (11-й клас, 3 школа) зайняла 1 місце (4 роки навчання у Смайлику) 

А для тих, хто проживає в Рожищі – ви в будь-який момент можете зв’язатись з нами й записати дитину на заняття, які, я впевнена, їй дуже сподобаються. І нагадую, що ми знаходимось за адресою: вулиця Грушевського, 15.

За всіма новинами можете слідкувати у нас в Інстаграм, а також в ТікТок.

– А які у вас формати роботи й чи змінилось щось з новим навчальним роком?

– За мої роки досвіду я бачу і точно знаю одну важливу річ: постійно потрібно вдосконалювати себе і свою справу. А оскільки моя справа пов’язана із навчанням діток, мені завжди потрібно думати над чимось новим, цікавим. Адже приходять нові батьки, нові побажання, з’являються нові методики тощо.

Тому цьогоріч ми змінили сам формат груп. Тож оцінюючи роботу та побажання батьків – відтепер у нас є індивідуальні заняття, по 2 і по 3 у групі. А також залишились і по 4-6. Тобто ви можете обрати той формат навчання, який вашій дитині буде найбільш комфортний. 

Та запевняю, що кількість не впливає на якість. І як індивідуальні, так і групові заняття мають безліч переваг та є максимально ефективними.

– Оскільки англійська вже офіційно визнана в Україні як друга обов'язкова мова, коли варто батькам записати дітей до репетиторів/шкіл іноземних мов, щоб діти змогли добре осягнути її, скласти тест і використовувати в повсякденному житті?

– Так, нарешті англійська визнана як обов'язкова і на мою думку, це дійсно важливо. Взагалі чим раніше почати вивчення мови – тим краще. Це вже доведено. Але почати ніколи не пізно і можна опанувати англійську у будь-якому віці. Головне бажання, дисципліна та звісно хороші вчителі. 

До здачі тесту варто готуватись хоча б за рік. Або якщо не було можливості чи не встигли – зараз є ще є час інтенсивно зайнятись мовою, щоб закрити прогалини у знаннях. 

Я завжди закликаю батьків віддавати дітей на заняття англійської чим раніше, з 4-5 років зазвичай. Адже так будується дуже важлива база у дитини, яка дозволить їй потім легше опановувати складні теми. Плюс до того, у дитини змалечку вибудується відчуття відповідальності, коли вона буде знати, що потрібно вчитись і буде розуміти важливість цього.

– Чи має школа Смайлик якісь свої фішки щодо мотивації учнів навчатись? Якщо так, то які саме?

– У нас безумовно є система мотивації, адже це дуже важливо для підтримки навчального духу учнів. Вкінці кожного заняття вчитель виставляє бали за домашні завдання, роботу на уроці, командну роботу та додаткові бали, якщо учень працює старанно. 

Кожні два місяці вчитель робить підсумок і дітей винагороджують призами. Також ми розробили внутрішню грошову мотивацію і водночас знайомимо учнів з членами британської родини. І за завдання учні заробляють спеціальні фунти (із зображенням цих членів родини). І потім ці фунти обмінюють на подарунки.

Окрім цього, ми намагаємось тримати руку на пульсі останніх трендів і, знаючи, що діти люблять проводити час в ТікТок, ми вирішили поєднати корисне з приємним. Нещодавно у нас відбувся конкурс у ТікТок, де ми виставляли роботи дітей, які підготували текст, вірш, пісню англійською у групі й вже зовсім скоро ми оберемо переможця.

І трішки до новин, щоб якось ще розбавити наші заняття і дати дітям відчути дух здорового суперництва – ми плануємо зробити внутрішню олімпіаду з англійської, а також ще працюємо над однією розробкою.

– А чи проходять у вас заняття із носієм мови?

– Так, це завжди було важливим для мене, щоб діти могли поспілкуватись із жителем англомовної країни, тому я весь час, скільки функціонує школа, намагалась знайти носіїв мови та організувати speaking clubs. І як показує досвід, такі клуби були дуже корисні, цікаві й діти йшли на зустріч з особливим задоволенням. 

Зараз у нас також є заняття з американцем Gary, який особисто приїжджав влітку і знайомився з нашими учнями. Зустрічі також плануються в травні й червні. Наразі у нас проходять із Gary онлайн Speaking clubs раз на два місяці, які є безкоштовні для учнів Смайлика. 

Такі зустрічі розвивають навички сприймати мову на слух, долають мовний бар’єр, діти не бояться ставити питання, а також це чудова нагода дізнатись про культуру іншої країни з перших вуст. До слова, Gary з Аризони.

Отож, як ви могли зрозуміти, школа Смайлик активно продовжує свою діяльність онлайн та офлайн, даючи одну з найважливіших речей нашим дітям – знання. 

Англійська і справді дуже важлива у наш час, а вивчати її з досвідченими вчителями у Смайлику – одне задоволення. Проконсультувати за усіма питаннями можемо за номером телефону 096 59 48 228.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024