Анна Айсанова з Вишеньок – найкраща спортсменка 2023 року

28 Грудня 2023, 16:14
Анна Айсанова з Вишеньок – найкраща спортсменка 2023 року 1297
Анна Айсанова з Вишеньок – найкраща спортсменка 2023 року

У Волинському регіональному центрі з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» відбулося нагородження найкращих спортсменів та тренерів 2023 року. 

З почесною місією побував на зустрічі й голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук, адже серед переможців у номінації «Найкращий спортсмен» – Анна Айсанова з села Вишеньки Рожищенської громади. Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради 28 грудня.

«Ми переживаємо складні випробування, спершу пандемією, а сьогодні й війною. Однак це не заважає нашим спортсменам демонструвати свої найкращі результати на міжнародній арені. Завдяки їх досягненням здіймається синьо-жовтий прапор та звучить державний Гімн України. Ми сьогодні бачимо, як відроджується українська нація нескорених, яка для усього світу стала взірцем мужності, стійкості, самовідданості та самопожертви. Наші спортсмени паралімпійці та дефлімпійці сьогодні творять дива на міжнародних спортивних аренах, – наголосив у своєму вітальному слові заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

Для визначення переможців у кожній з номінацій – «Найкращий спортсмен», «Найкращий тренер-викладач» та «Талант року» – враховували результати міжнародних і всеукраїнських змагань: Паралімпійські й Дефлімпійські ігри; чемпіонати та Кубки світу і Європи; чемпіонати та Кубки України, а також Всеукраїнська спартакіада «Повір у себе».

Під час нагородження очільник Рожищенської громади Вячеслав Поліщук вручив посвідчення про присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу» та сертифікат на тридцять тисяч гривень чемпіонці світу 2023 року, бронзовій призерці Чемпіонату світу з академічного веслування, мешканці села Вишеньки Рожищенської ТГ Анні Айсановій.

Нагадаємо, у вересні в столиці Сербії Белграді відбувся Чемпіонат світу з веслування академічного. Змагання стали основним етапом відбору на Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі-2024.

За підсумками кваліфікаційного запливу 25-річна Анна Айсанова виборола місце у фіналі й у запливі на дистанції PR2 парні одиночки-жінки з часом 12:03.39 здобула золото та стала чемпіонкою світу з академічного веслування серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату.

Коментарі
28 Грудня 2023, 14:24
Це у*обіще крім фоток де треба і не треба щось робить? Де не знайдеш стаття про нагородження чи ще щось так так воно тут як тут
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024