Треба ще 600: закінчується збір підписів за присвоєння звання Героя України 20-річному рожищанину

09 Грудня 2023, 12:05
На похороні Івана Перія 3022
На похороні Івана Перія

Спливає термін, відведений на збір 25 тисяч підписів за присвоєння звання Героя України 20-річному рожищанину Івану Перію. Хлопець загинув на війні з російськими окупантами.

Станом на 9 грудня, до мети залишається 18 днів та близько 600 підписів. Про це повідомляє Район.Рожище.

Ініціатор петиції Роман Мельничук розповідає, що Іван з перших днів повномасштабного вторгнення разом з друзями долучався до допомоги військовим та пішов у волонтери. Згодом зрозумів, що його місце не там і, як справжній чоловік та патріот своєї держави, за власною волею став у стрій.

Разом з побратимами Іван Перій боронив цілісність нашої держави та знищував ворога у Запорізькій області. Загинув хлопець у районі села Роботине внаслідок мінометного обстрілу.

«Іван із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Я пишаюсь своїм братом. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя – рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Перій Іван Русланович – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно)», – звертається до президента брат захисника.

Підписати петицію можна на сайті електронних петицій Офіційного інтернет-представництва президента України. Для цього треба авторизуватися. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024