Тисячу злотих штрафу і дві доби без сну: рожищенську волонтерку затримали на польському кордоні

10 Грудня 2023, 22:00
Авто, яке Віра везла для ЗСУ 69223
Авто, яке Віра везла для ЗСУ

Рожищенську волонтерку Віру Шварцкоп з автівкою для Збройних сил України затримали на польському кордоні через відсутність документа. Також жінка мусила сплатити 1000 злотих штрафу.

Про це волонтерка розповіла вночі 9 грудня, передає Район.Рожище.

Станом на третю годину ночі Віра понад 12 годин провела на польській митниці в Долгобичеві. Її затримали під час доправлення автівки для Збройних сил України, на яку збирали гроші на Рожищенщині. 

«Автомобіль привезений з Англії, і на нього треба окремий документ, що він в'їхав в Євросоюз. У мене такого документа немає через те, що я не знала. Чоловік, поляк за національністю, який привіз машину в Польщі, зараз відпочиває в горах і відповідно він не може мені скинути цей документ. Зробити новий я теж не можу, оскільки треба машину завести до того, хто ті документи робить. Мене на митницю пустили без того документа, а тепер не випускають, в жодну сторону і також саму без автомобіля. Штраф 1000 злотих за те, що в мене немає того документа, я заплатила», – розповідає волонтерка.

Віра Шварцкоп публічно звертається за допомогою до офіційних осіб в Україні та Польщі, оскільки фізично погано почувається та не бачить виходу із ситуації.

«Мені дуже холодно, я сильно замерзла, пального залишилось, щоб доїхати до найближчої заправки, я дуже хочу пити. Вирішення проблеми не бачу. Офіс Президента України, Andrzej Duda, Володимир Зеленський, уповноважений з прав людини в Україні Дмитро Лубінець, допоможіть. Дуже-дуже холодно. Туалет тільки платний, в мене вже немає дрібних грошей, поміняти теж тут немає де. Я вже другу ніч не сплю, попередню ніч їхали в Польщу за автомобілем. Розумію, що це не в окопах. Але не знаю, що робити. Заснути в машині боюся, бо дуже холодно, боюсь що й можу не проснутися», – звертається жінка.

***
Оновлено 22:00. З допомогою небайдужих людей волонтерці таки вдалось виїхати.

Коментарі
09 Грудня 2023, 10:18
Рятуйте всі Віру Шварцкоп ! Чому мовчить Рожищенська міська рада разом з мером Поліщуком,де була депутатом Шварцкоп Віра?
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024