Конфлікт інтересів є, а штрафу нема: у апеляції скасували покарання для рожищенської депутатки

06 Грудня 2023, 13:53
Волинський апеляційний суд 1972
Волинський апеляційний суд

У Волинському апеляційному суді скасували штраф для депутатки Рожищенської міської ради та заступниці директора сільськогосподарського приватного підприємства «Вишеньки».

Про це йдеться у постанові суду, передає Район.Рожище.

Нагадаємо, депутатку Рожищенської міськради оштрафували за порушення, пов'язані з корупцією. Вона, будучи депутаткою Рожищенської міської ради, не повідомила Рожищенську міську раду про наявність у неї реального конфлікту інтересів під час голосування за рішення «Про передачу в оренду земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва». 

До того ж депутатка проголосувала «за», прийнявши рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

На підставі цього документу сільськогосподарському приватному підприємству «Вишеньки», з яким підсудна має трудові відносини, надали в оренду земельну ділянку площею 20,5 гектара.

Крім того, депутатка голосувала за рішення «Про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) СПП «Вишеньки», на користь СПП, з яким має трудові відносини.

Це стало підставою для подальшої передачі СПП в оренду земельної ділянки площею 24,4 га.

«Оцінивши всі матеріали справи в сукупності, приходжу до висновку про доведеність вини у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених за частинами 1, 2 статті 172-7 КпАП України», – зазначив у постанові суддя Віктор Гапончук.

Однак у матеріалах справи також зазначають, що судом не в повній мірі були враховані обставини, що пом'якшують відповідальність за вчинене адміністративне правопорушення: 

  • характер вчиненого правопорушення, 
  • те, що порушення не призвело до будь-яких негативних наслідків, не заподіяло шкоди іншим особам та державі, 
  • те, що жінка до адміністративної відповідальності притягується вперше, характеризується виключно позитивно, є волонтеркою, активно бере участь у надані різноманітної допомоги ЗСУ, про що свідчать надані захисником неодноразові подяки, грамоти, довідки, інші документи та фотознімки.

Прокурор у суді просив у задоволенні апеляційної скарги на постанову судді Рожищенського районного суду відмовити, а вказану постанову судді залишити без зміни.

Попри це, суддя частково задовольнив апеляційну скаргу депутатки. Її звільнили від адміністративної відповідальності, штрафу у 3400 гривень, обмежившись усним зауваженням.

 

Коментарі
06 Грудня 2023, 12:07
Да здравствует,наш суд! Самый гуманный суд в мире!:))
06 Грудня 2023, 14:23
Дуже дивна ситуація і дуже дивна особа,яка багато років служила на благо України , в т.ч. колишній РДА.
06 Грудня 2023, 14:36
Навіщо гнобити і мучити нашу депутатку від партії,,Батьківщина'' Клімчук А.??
06 Грудня 2023, 17:54
ГИ! ТАК ЇЇ Ж МУЧИТЬ ЗУБНІК КОВАЛЬЧУК З БАТЬКІВЩИНИ! САМЕ ВІН ЇЇ ЗАКЛАВ!
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром