Директорку Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги підозрюють у корупції

23 Листопада 2023, 11:05
Фото правоохоронців 11440
Фото правоохоронців

На Волині викрили групу директорів медичних закладів області та депутата райради, які отримували хабарі «за допомогу» у проведенні тендерів на закупівлю медичного обладнання.

Про це 22 листопада повідомили Vesti.ua з посиланням на правоохоронні органи.

Фігурантами справи стали керівники шести медзакладів: директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», директор КП «Волинське обласне патологоанатомічне бюро», директор КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги», директор КП «Турійська лікарня планового лікування», директор КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» та директор КП «Шацька лікарня». 

На посаді директора КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює Леся Басалик.

Ще одним фігурантом виявився депутат Ковельської районної ради. 

Слідство встановило, що вони одержували хабарі за сприяння в перемозі в тендерних торгах певного суб'єкта господарської діяльності під час закупівлі медичного обладнання. Крім того, вимагали та одержували хабарі у вигляді «відкату» за результатами укладених договорів на постачання медичного обладнання.

До слова, у директора КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» під час обшуку правоохоронці вилучили дві гранати Ф-1.

Шістьох керівників медичних закладів на Волині викрили на одержанні неправомірної вигоди (стаття 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, керівники закладів системи охорони здоров’я налагодили систему «відкатів» за проведення робіт чи поставку товарів за рахунок бюджетних коштів. Сума неправомірної вигоди за укладення, своєчасну та повну оплату договорів на поставку медобладнання становила 10-20% від загальної вартості робіт.

У ході слідства задокументували численні факти отримання посадовими особами медзакладів неправомірної вигоди. Лише за кількома договорами вона склала майже 230 тисяч гривень.

Встановили причетність до корупційних схем керівників сімох різних лікарень та працівників-уповноважених осіб із закупівель.

Наразі шістьом керівникам медичних закладів повідомили про підозру, вирішують питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Також встановлюють інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу працівників Департаменту спеціальних розслідувань Нацполіції України.

Як зазначили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, 21 листопада поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівників трьох медичних закладів. Ще чотирьом фігурантам кримінальних проваджень повідомили підозри.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Коментарі
23 Листопада 2023, 13:52
Який злочин зробила Директор сімейної медицини Басалик Леся і,що за цей злочин їй буде? Це просто жах і стидоба!
23 Листопада 2023, 18:52
І за це їй нічого не буде , Івашин і нор на волі, редзій на роботі, мер взагалі ні до чого , дочка тільки гранти виграє, а в Басалички чоловік мєнт, так що випетляють
01 Грудня 2023, 03:22
Якщо такі ,,люди,,не будуть покарані то за що гинуть солдати??? Кого вони захищають своїм життям?? Злодюг!!!
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024