У Рожищі родинам загиблих захисників вручили ордени воїнів

04 Листопада 2023, 14:20
Під час заходу 4921
Під час заходу

Начальник Другого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Валерій Захаров та Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук вручили посмертні державні нагороди родинам загиблих захисників України.

Захід пам'яті організували у п'ятницю, 3 листопада. Про це повідомили на сайті  Рожищенської міської ради.

Відзнаки отримали рідні Матвія Оверчука з Мирославки, Арсена Заруцького з Переспи, Віталія Кавки, Олександра Новосада та Вячеслава Зенца з Рожища.

Відповідно до указів президента України, за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, загиблих захисників нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

«Незалежність України для кожного з нас – це спокій наших родин, це мирне небо над нашими домівками, і саме за це віддали життя наші Герої. Ми розуміємо, що ніякі нагороди не допоможуть повернути рідних, ніякі слова не зможуть втамувати біль рідних, але цей біль, повірте, розділяє разом з вами кожен житель нашої громади. Життя продовжується, продовжується завдяки мужності наших захисників, які до останнього подиху захищають рідну землю. Тож велика шана та незгасна пам'ять нашим Героям», – звернувся до присутніх голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук.

Нагороду тата Олександра Новосада разом з мамою отримала донька загиблого Анастасія

«Вона знає: її тато – Герой! Як і усі ті, хто пронизливими поглядами спостерігають за нами зі Стели загиблих Героїв», – йдеться у міській раді.

Пам’ять полеглих земляків вшанували хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до символічного місця вшанування учасників російсько-української війни.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024