У Рожищенській громаді стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран»

04 Вересня 2023, 17:13
У Рожищенській громаді стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран» 746
У Рожищенській громаді стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран»

За підтримки Мінветеранів у Рожищенській громаді стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран».

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради.

Спеціально для цього проєкту у ЦНАПі облаштовали окреме робоче місце, де адміністратор Центру щодня працюватиме, аби забезпечити першочергові потреби ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

За словами начальниці відділу ЦНАП Людмили Пархомчук, Мінветеранів постійно працює над створенням належних умов та дієвих механізмів для якісної реінтеграції українських Захисників і Захисниць у суспільство. Прагнемо створити ту платформу, на якій всі послуги, як державні, так і місцеві, будуть максимально доступними, ефективними та легкими для отримання. Впровадження адмінсервісу «Ветеран» зменшить бюрократичні процедури, налагодить міжвідомчу співпрацю та комунікації всіх стейкхолдерів, що беруть участь у реалізації ветеранської політики. На базі ЦНАПу створюється «єдине вікно» для ветеранів війни.

До його роботи залучаються працівники, які пройшли навчання та обізнані у гарантіях, правах та можливостях для ветеранів. При зверненні до «єдиного вікна», ветерани та члени їхніх родин можуть отримати вичерпну консультацію, подати заяву для отримання певних документів, а всі необхідні довідки запитуються спеціалістом «єдиного вікна» у відповідних реєстрах або органах та долучаються до заяви автоматично.

Простір облаштовано за рекомендаціями спеціалістів та психологів, аби кожен наш захисник, який звертатиметься до спеціалістів, почувався впевнено та спокійно.

«За останні роки число ветеранської спільноти та захисників лише зростає. Розуміючи цю тенденцію, ми прагнемо діяти вже сьогодні і ЦНАП, як ключова точка доступу громадян до адміністративних послуг та взаємодії з державою, готовий якісно та швидко надавати комплекс послуг нашим Захисникам на місці, а не скеровувати їх по різних установах», – додала керівниця відділу ЦНАП Рожищенської міської ради.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024