Житель Рожища організував злочину групу, яка виготовляла фіктивні документи

03 Серпня 2023, 10:24
Вилучили понад 100 тисяч доларів та 40 тисяч євро 8322
Вилучили понад 100 тисяч доларів та 40 тисяч євро

Волинські поліцейські припинили діяльність злочинної групи, що виготовляла фіктивні документи та реалізовувала їх по всій країні. Організував промисел 60-річний житель міста Рожище.

Про це 3 серпня повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Спектр послуг, які пропонували зловмисники, був різноманітний – виготовляли й торгували вони посвідченнями водіїв, посвідченнями на право керування сільгосптехнікою та документами, що дозволяють безперешкодно виїхати за кордон військовозобов’язаним.

Викрили та протягом декількох місяців документували незаконну діяльність співробітники управління карного розшуку спільно зі слідчими та відділом кримінального аналізу ГУНП у Волинській області.

Встановлено, що організував промисел 60-річний мешканець Рожища. До протиправних дій він залучив ще п'ятьох осіб: мешканців Волинської, Сумської, Рівненської та Полтавської областей. Вони підшуковували клієнтів та безпосередньо за допомогою спеціальної техніки виготовляли фіктивні документи – посвідчення водіїв та пенсійні посвідчення, за якими навіть військовозобов’язані могли безперешкодно виїхати за кордон.

Серед спільників організатора – посадовець однієї з міських рад Волині, який здійснював підробку документів прямо за робочим комп’ютером. 

2 серпня за силової підтримки спецпризначенців управління КОРД та РПОП за місцем проживання та перебування фігурантів провели 16 санкціонованих обшуків. 

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, що містять відомості про громадян, які зверталися за незаконними послугами, жорсткі диски з наявними підробленими електронними документами, обладнання та матеріали, за допомогою якого здійснювалася підробка, понад 100 тисяч доларів та 40 тисяч євро. 

Наразі триває досудове розслідування, розпочате за частиною 3 статті 190 (Шахрайство), частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), частиною 3 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. 

Вирішують питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм запобіжних заходів.

Коментарі
03 Серпня 2023, 11:06
І що це за герой,хто такий?
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024