У Рожищі діти вчилися протидіяти шахраям у соцмережах

17 Липня 2023, 12:25
У Рожищі діти вчилися протидіяти шахраям у соцмережах 1016
У Рожищі діти вчилися протидіяти шахраям у соцмережах

У місті Рожище відбулося третє заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти. Зустріч зібрала 12 зацікавлених.

З місцевими школярами 15 липня зустрілася кореспондентка Район.Рожище, активістка та волонтерка Вікторія Шварцкоп

Захід відбувся у місцевому торгово-офісному центрі «Теплоцентр».

Під час третього заняття говорили про соцмережі та розбиралися, що потрібно знати дітям, аби захиститися від шахраїв.

Діти дуже зацікавилися темою, тож заняття переросло в бурхливе обговорення та обмін досвідом.

«Школярі розповіли, для чого вони використовують соціальні мережі. Свій досвід вони інтерпретують як соціалізацію. Аби виявити, наскільки вони залежні від Інтернету, всі разом пройшли тест. Серед нас виявилися і «мудрі» користувачі, й «залежні» від соціальних мереж», – розповіла Вікторія Шварцкоп.

Вікторія Шварцкоп

Також під час заняття поговорили про популярність й довідалися, навіщо люди накручують собі лайки. Діти розповіли про те, як їхні сторінки у соцмережах зламували й писали начебто від їхнього імені приватні повідомлення тим, хто є у друзях.

«Одна із учасниць, Мелана, розповіла про алгоритм, за допомогою якого вона повернула свою сторінку після того, як її зламали зловмисники. Також у Рожищі нещодавно була серія спамів та зламів сторінок. Шахраї надсилали посилання із написами «Це ти у фільмі?». Про це діти розповіли з власного досвіду, адже їм теж приходили ці повідомлення», – зазначила спікерка.

Під час заняття детально розібрали цей досвід та довідалися, яка основна мета шахраїв, що зламували аккаунти таким способом.

Також обговорили базові правила, як не попастись на шахрайські схеми. Засвоїли золоте правило: «Не передавати особисту інформацію й гуглити всі невідомі номери».

Упродовж заняття діти активно обговорювали тему у своїх телеграм-каналах.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром