Рожищенські депутати не стали виділяти землю громаді УПЦ МП

29 Червня 2023, 14:33
Церква у селі Малинівка 3776
Церква у селі Малинівка

Після бурхливого обговорення громадськості депутати Рожищенської міської ради не стали підтримувати питання про надання земельної ділянки в постійне користування релігійній громаді УПЦ МП села Малинівка.

Проти проголосувало більшість присутніх обранців громади під час 34 позачергової сесії 29 червня. Про це повідомляє Район.Рожище.

Ще двоє депутатів утрималися, одна – не голосувала.

Нагадаємо, скандальне рішення земельної комісії із рекомендацією підтримати вказане питання викликало значний резонанс та палке обговорення у громаді.

Як розповіла виданню голова комісії Антоніна Клімчук, перед сесією організували повторне засідання земельної комісії, де усі присутні депутати проголосували за те, аби не рекомендувати до затвердження сесією проєкт рішення.

Цієї рекомендації й дотримались обранці громади. Однак під час обговорення питання депутат Рожищенської міської ради Юрій Богун зауважив, що споруда церкви розміщена у селі незаконно і це питання також потребує належного врегулювання.

«Будівля УПЦ МП стоїть, а належних документів на неї нема. Постає питання законності цієї споруди», – сказав Богун.

Староста Переспівського округу, до якого входить село Малинівка, Віктор Лук'янчук каже, що у тамтешній релігійній громаді досі не знали, що мають негаразди з документами, а проблему виявили, коли виникла потреба у вже збудований храм провести світло. 

Додав, що не знає, чи збираються прихожани переходити до Православної церкви України.

Читайте новини Волині у нашому телеграм

Коментарі
29 Червня 2023, 12:45
Наш мер великий патріот!!!!!! Всі бачили і знають як він багато зробив для переходу в ПЦУ!!!! І цю проблему вирішить точно. МП не бути в малинівці!!!!!! Поліщук переконає людей і своїх друзів. Ото класну многоходовочку розіграв))))))
29 Червня 2023, 13:57
А як будували, без документації? Чому тільки при проведенні світла виникли проблеми? тепер узаконити самобуд? Дозвольте одним - піде хвиля
29 Червня 2023, 14:49
В тих краях давно старостує хабарник Лук'янчук.За які кошти він закривав очі на самобуд невідомо.Зі слів Антоніни він їй рекомендував на комісії підтримати рішення і підвести світло,тобто легалізувати церкву. P S Бубочка не патріот а кон'юнктурник.Я щось не бачив його офіційнрї позиції з цього питання
29 Червня 2023, 15:08
Голові партії,, Батьківщина '' стоматологу Ковальчуку Віталію Володимировичу необхідно виключити Антоніну Клімчук з членів партії ,,Батьківщина'' і з депутатів і бо Антоніна Клімчук-багато років підставляє і робить негідні поступки до людей і партіії ,,Батьківщина '' у яку прийняв її Голова партії ,,Батьківщина''' стоматолог Ковальчук Віталій Володимирович.
29 Червня 2023, 16:14
Ууууууу. Тут тільки один шлях до узаконення - перехід в ПЦУ. І так скоро буде з усіма МП. Вони будуть поза законом
29 Червня 2023, 18:37
Зубник ковальчук є принциповим прихмльником гундяївських попів..Як і тюлькіна хєзграя в наших місцевих органах влади..Досить того шабашу, який вчинили представники юльки на чернігівщині
29 Червня 2023, 20:59
Бубочка на концерті був, він в таких справах не афішує. Йому більше подобається грамотки роздавати, на сцені виступати, когось привітати, в сквер піти з будь якого випадку квіти покласти. А тут справа резонансна якщо що він не при ділах
30 Червня 2023, 06:54
Ей, писаки, а що ви особисто доклали для переходу будь-якої церкви мп до ПЦУ??? Поліщук вже з'їв не одну ложку дьогтю, коли відвойовували Михайлівський храм! І в Соколі був присутній і на Рудні.. Позиція його чітка: ніякої русні!
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром