У Рожищі для школярів стартував проєкт Район.Діти

29 Травня 2023, 13:21
Під час заходу 1377
Під час заходу

У місті Рожище відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту «Район.Діти». 

З місцевими школярами 29 травня зустрілася кореспондентка Район.Рожище, активістка та волонтерка Вікторія Шварцкоп.

Захід відбувся у місцевому торгово-офісному центрі «Теплоцентр».

«Для того, аби познайомитися, ми спершу створили спільний чатик у Telegram. Я дала дітям завдання створити свій телеграм-канал і записувати туди свої відповіді й думки. Таким чином у нас одразу налагодилася взаємодія й кожен завів власний онлайн-зошит», – розповідає Вікторія Шварцкоп.

Вікторія Шварцкоп
Вікторія Шварцкоп

Під час першої зустрічі розібрали базові поняття: «інформація», «контент», «медіа».

Діти досить жваво реагували, коли розпочалася дискусія на тему: навіщо дітям бути медіаграмотними. Також обговорили, як медіаграмотність може допомогти у майбутній професії.

«Я була здивована, що діти досить активно користуються місцевими інформаційними ресурсами. Стежать за тим, що відбувається в області, у місті Рожищі. Деякі навіть підписані на сторінки місцевих політиків у соцмережах!» – зауважила спікерка.

А ще діти проаналізували скільки часу кожен з них затрачає на читання різних медіа  й дійшли висновку , що його можна корегувати. 

Після завершення зустрічі діти написали свої враження та побажання у телеграм-чаті.

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року. 

Читайте також: На Волині стартує мережа Район.Діти

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024