У Рожищенській громаді стартував мистецький проєкт «Великодні майстерки»

07 Квітня 2023, 12:21
Майстрині за роботою 923
Майстрині за роботою

Центр культурних послуг Рожищенської міськради розпочав мистецький проєкт «Великодні майстерки», започаткований для залучення дітей до спільної творчої діяльності та активної підготовки до свята Великодня, як символу надії та єднання, світла та урочистості, уособлення перемоги наших ЗСУ в цей нелегкий для України час.

Проєкт стартував 6 квітня, повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Він включає серію тематичних майстер-класів з декорування великодніх атрибутів в різних техніках.

Своїми творчими напрацюваннями з тематики великодніх свят поділились майстрині Рожищенської територіальної громади Людмила Матеюк (завідувачка клубу-філії села Носачевичі), Людмила Забожчук (завідувачка клубу-філії села Крижівка), Любов Бойко (села Крижівка) та методистка по клубній роботі та народній творчості Центру Галина Поліщук.

«Завдяки тому, що наші військовослужбовці боронять Україну, ми можемо вивчати та популяризувати українські традиції та обряди», – йдеться у повідомленні.

Великдень – знакове свято для українців, яке має багато цікавих традицій. Саме з ними й знайомлять майстрині учнів місцевих шкіл під час заходів, які проводять в рамках проєкту.

Майстер-класи уже провели на базі Центру культурних послуг та Рожищенського ліцею №1. Вони принесли багато задоволення його юним учасникам та були дуже пізнавальним. Діти прикрашали писанки в техніках покриття воском і фарбою та декорування стрічками. 

Наступний майстер-клас проведуть в Центрі культурних послуг, про дату і час якого повідомлять згодом.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024