Рожищанину, який заснув на лавці, ампутували обидві ступні

27 Лютого 2018, 19:10
7581

Мешканець Рожищенського району втратив обидві ступні через обмороження.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині, - йдеться на ВолиньРost.

Чоловік лікується в обласному опіковому центрі понад три тижні. Йому ампутували обидві стопи. Знайшли його замерзлого на лавці одного зі сіл Рожищенського району. За словами хворого, йому 40 років і він не має де жити.

«Йому проведена ампутація обох стоп. Зараз у нас знаходиться на лікуванні на стадії заживлення рани. Стан його задовільний. До кінця тижня пробуде і далі його переведемо або в районну лікарню, або соціальні служби допоможуть нам десь знайти йому притулок», – розповів завідувач обласного опікового центру Роман Трач.

Інший пацієнт потрапив до опікового центру через обмороження цими вихідними. На лікуванні пробуде щонайменше до наступної середи. На лікарняному ліжку – через власну недбалість. 

«Під впливом холоду проходить спазм капілярів, відповідно проходить відмирання тканин, які страждають. Відмороження в пацієнтів, які не мають хронічних захворювань, у 90% відсотках це в стані або алкогольного сп’яніння, або напідпитку», – додав медик.

Із початку зими в обласному опіковому центрі лікувалося шестеро волинян, які отримали холодові травми. У 5-ти випадках лікування закінчилося ампутацією сегментів кінцівок. 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024