З майстер-класом та фотозоною: у Рожищі відкрили виставку «Рукотворне диво»

25 Березня 2023, 14:34
Експонати 836
Експонати

У Центрі культурних послуг Рожищенської міської ради відбулось відкриття виставки декоративно-ужиткового мистецтва «Рукотворне диво».

22 березня презентувала виставку, підготовлену працівниками Центру, директорка Наталія Патійчук, повідомили у спільноті закладу.

«Усі роботи виконані з любов’ю до України, до її минулого і сьогодення. Я думаю, ця виставка допоможе кожному збагнути, яка багата наша земля на талановитих людей. Кожна лялька-мотанка, представлена тут – ексклюзивна, неповторна, єдина у світі, а тому – безцінна. Традиції наших майстрів засновані на народній творчості та покликані зберігати, вивчати та популяризувати культурно-мистецьку спадщину українського народу», – зазначила директорка Центру Наталія Патійчук.

У рамках відкриття виставки вона провела майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок із ниток. Згодом вироби передадуть військовим як обереги.

Також працівники організували фотозону, де могли сфотографуватися усі охочі.

Виставка триватиме впродовж тижня, тож запрошують рожищан і гостей міста відволіктись від щоденних тривог і буденності та надихнутись красою представлених творів, позначених безперервною ниткою народних українських традицій. 

Експонування проводять з метою художньо-естетичного виховання жителів краю, пробудження поваги до національної культурної спадщини, залучення громадян до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі засобами мистецтва.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024