Про порушення пам'яткоохоронного законодавства у Копачівці повідомили поліцію

14 Березня 2023, 12:10
Пам’ятка архітектури національного значення «Поштова станція 1422
Пам’ятка архітектури національного значення «Поштова станція

Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації у межах компетенції вжило заходів щодо забезпечення захисту об'єкта культурної спадщини у Копачівці, що є центром однойменної громади.

Йдеться про пам’ятку архітектури національного значення «Поштова станція» з охоронним номером №1052, повідомили 14 березня фахівці управління.

Зазначають, що за дорученням управління, Копачівська громада здійснювала проведення періодичного моніторингу стану об’єктів культурної спадщини, в результаті якого зафіксували факт проведення самочинних будівельних робіт на пам’ятці одним із власників частини приміщення: утеплення фасаду та здійснення добудови приміщення. 

«Роботи на пам’ятці проводяться без наявності письмового дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини на підставі погодженої з ним науково-проєктної документації», – резюмують фахівці.

Управління дослідило матеріали та обставини щодо самочинних дій щодо пам’ятки, за їх результатами проінформували Міністерство культури та інформаційної політики України, до повноважень якого належить видання розпоряджень та приписів щодо припинення робіт на пам’ятках національного значення, якщо ці роботи проводяться за відсутності затверджених або погоджених з відповідними органами охорони культурної спадщини дозволів.

Також про порушення пам’яткоохоронного законодавства повідомили Головне управління Національної поліції у Волинській області.

Коментарі
14 Березня 2023, 11:36
Винуватий голова ОТГ-колишній банкір Совтис,який думає тільки про власну вигоду і постійно по хамськи ставиться до людей! Певно Совтис у долі по прихватизації пам'ятки архітектури,необхідно добре перевірити роботу банкіра Совтиса на посаді голови ОТГ.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024