Керівник Проєкту USAID «Говерла» Габріель Абрахам оглянув обладнання у Рожищенській громаді

22 Лютого 2023, 17:15
Під час зустрічі 2029
Під час зустрічі

Рожищенську громаду, як одну з партнерок Проєкту USAID «Говерла» на Волині, відвідав з робочим візитом керівник Проєкту Габріель Абрахам.

Про це 22 лютого повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Під час зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук окреслив основні соціально-економічні характеристики громади, засвідчив доцільність та необхідність підтримки, яка надається громадам в рамках реалізації Проєкту USAID «Говерла» щодо процесів децентралізації, а також подякував за потужну підтримку Рожищенської громади у вирішені тих нагальних проблем, які виникли з початком повномасштабної війни.

Головний спеціаліст з питань проєктної та інвестиційної діяльності Марія Печко висловила слова вдячності дружній та професійній команді Проєкту за менторську підтримку на різних етапах напрацювання та реалізації спільних проєктів.

Габріель Абрахам зазначив, що хоч на початках реалізації Проєкту USAID «Говерла» в Україні основні його акценти були спрямовані на просування реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, то з початком війни додався ще один напрям роботи – підтримка самоврядних громад у вирішенні проблем, які спричинені саме воєнним станом.

Також Габріель Абрахам додав, що в рамках Проєкту USAID «Говерла» в Україні планується підтримка та допомога громадам у відновленні після війни.

Після цікавого та плідного спілкування керівник Проєкту USAID «Говерла» оглянув обладнання, які було надано громаді для реагування на надзвичайні ситуації.

Сучасний екскаватор-навантажувач JCB 3CX, який перебуває на балансі «Дільниці благоустрою» Рожищенської міської ради, саме був задіяний на усуненні ямковості на ділянці дороги по вулиці Шевченка.

У Рожищенському ліцеї №2, де у їдальні було організоване на початках харчування переселенців, які прибували у громаду, вчасно приготувати смачну їжу допомагала надана серед інших технічних засобів – електроплита. Завдячуючи допомозі також вдалося обновити меблі у шкільній їдальні.

Відвідав Габріель Абрахам і Пункт незламності у Дубищі. Бо саме у рамках партнерства з міжнародним проєктом USAID «Говерла» Рожищенська громада отримала десять великих утеплених наметів, які використовуватимуть у разі настання надзвичайних ситуацій.

Особливо вразив іноземного гостя візит у Рожищенську музичну школу, де талановиті вихованці організували йому невеличкий концерт. До слова, один із запропонованих міською радою у рамках співпраці для покращення якості надання послуг жителям територіальної громади став проєкт «Рожищенська музична школа звучатиме по-новому» (придбання музичних інструментів та комп’ютерного обладнання у КЗ «Рожищенська музична школа»).

На згадку про візит у Рожищенську громаду міський голова Вячеслав Поліщук презентував поважному гостю символічний подарунок – розмальований дітьми уламок ракети. Цей сувенір із вбивчого заліза якнайкраще передає реалії сьогоднішнього життя в Україні – постійну загрозу життю від військового протистояння та намагання українців до миру, розвитку та Перемоги.

Довідково: USAID – Агентство США з міжнародного розвитку – незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Адміністратора Агентства та його заступника призначає президент за згодою Сенату, вони діють в координації з Державним секретарем США.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024