Уродженець Щурина організував у Польщі спільноту для допомоги ЗСУ

05 Лютого 2023, 16:41
Андрій Максімов 2190
Андрій Максімов

Уродженець села Щурин Доросинівської громади Андрій Максімов уже чотири роки живе і працює у Польщі. Раніше він був вчителем історії, а нині є автоелектриком у Варшаві. З початком повномасштабного вторгнення чоловік взявся допомагати українському війську.

У Варшаві Андрій Максімов організував спільноту «Разом – ми сила», яка згуртувала українців за кордоном. Більше про благодійну діяльність чоловік розповів Район.Рожище.

Основна комунікація спільноти відбувається у вайбер-чаті, де уже вдалося згуртувати десятки українців. Там оголошують збори коштів, шукають автомобілі та знаходять необхідну допомогу.

Нещодавно Андрію за підтримки небайдужих українців вдалося купити та відремонтувати дві автівки. Мікроавтобус Mercedes Vito та позашляховик Opel Frontera допомагатимуть українським захисникам у Куп’янську на Харківщині та під Мар’їнкою на Донеччині.

Автівки з Варшави
Автівки з Варшави

Окрім того, благодійникам за підтримки Асоціації суддів Варшави вдалося закупити велику партію якісних медичних відсмоктувачів. Їх передали у медзаклади Волині, де лікуються поранені українські військові.

Андрій висловлює вдячність усім українцям у Польщі та полякам, які відгукуються на заклики допомогти.

«Мене багато хто знає, і я вдячний за довіру людей. Завдяки спільній роботі нам вдається збирати велику допомогу для України. Я дякую усім, хто привозить речі, хто скидає гроші, хто допомагає роботою. Це все – їхні гроші, це все – їхня праця, це все – допомога для України. Я дуже тішуся, що нам вдалося створити таку волонтерську організацію. Ми будемо допомагати боротися до тих пір, поки не переможемо», – каже Андрій Максімов.

Спільнота благодійників у Польщі співпрацює з волонтерами з Волині. Зокрема, автівки із Варшави забирали члени організації «Самооборона» міста Рожище Віра Шварцкоп та Олександр Кучірка. Вони із вдячністю відгукуються про земляків.

Волонтери
Волонтери

«Наші українці в Польщі стараються, заробляють гроші, роблять все, щоб допомогти Україні. І ці дві автівки цьому доказ. Вже скоро вони будуть виконувати бойові завдання на фронті, допомагаючи нашим захисникам», – коментує волонтерка Віра Шварцкоп.

Це не перші автівки, до постачання яких долучився Андрій Максімов. У грудні чоловік передав для 14 бригади мікроавтобус. Машину чоловік купив за власні кошти, відремонтував та обладнав для медиків електронікою, камерами заднього та переднього огляду. Автівка обійшлася волинянину в 14 тисяч злотих або ж 123 тисячі гривень.

Нині волонтер готується оголосити новий збір на авто. Підтримати його можна за реквізитами у Польщі: 7412 4064 07 1111 0011 1214 1951.

Для заохочення Андрій даруватиме благодійникам сувеніри з України. Серед символів майбутньої Перемоги – розмальовані дітьми шматки касетних снарядів, шапка українського захисника та Прапор України з автографами захисників з-під Бахмута.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024