У храмі в Рудні відбувся перший архіпастирський візит

21 Листопада 2022, 11:22
Митрополит Михаїл у храмі села Рудня 2264
Митрополит Михаїл у храмі села Рудня

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл вперше відвідав парафію Архістратига Михаїла у селі Рудня Рожищенської громади.

На порозі храму 19 листопада митрополита вітали наймолодші парафіяни з запашним короваєм та поетичними віншуваннями. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

У цей день у сільському храмі освятили новий іконостас.

Михаїлу співслужили декан Рожищенського деканату Волинської єпархії ПЦУ Василь Шняк, настоятель храму ієрей Олег Куліш та численне духовенство краю.

Під час літургії лунали особливі молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і народ, та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів. Окрім того, архіпастир возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Святкове Богослужіння з громадою села розділили Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, староста Людмила Філіпчук, жителі сусідніх населених пунктів.

Наприкінці Богослужіння митрополит Михаїл привітав громаду з освяченням іконостаса та нагородив архієрейськими благословенними грамотами тих, хто доклав чимало сил та здоров'я для становлення храму, найактивніших парафіян. Серед нагороджених – Володимир Шутовський, Іван Солонінко, Віктор Зінчук, Любов Данильчук, Ніна Суховецька.

Настоятель храму, отець Олег подякував архіпастирю за молитву до Господа, за високу оцінку праці усієї релігійної громади та побажав ще довго трудитися на Божій ниві.

Завершилася святкова служба Божа хресним ходом та спільною світлиною у храмі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024