У рожищенському сегменті фейсбука намагаються дискредитувати волонтерів

01 Листопада 2022, 11:23
Волонтери Віра Шварцкоп та Сергій Притула 5688
Волонтери Віра Шварцкоп та Сергій Притула

У фейсбук-групі «Життя Рожищенського краю» розмістили повідомлення та коментарі, які мали на меті дискредитацію українських волонтерів.

Такі вкиди фактчекери Район.Рожище зафіксували в останній тиждень жовтня.

Зокрема, намагалися очорнити та викликати недовіру до відомого волонтера Сергія Притули та місцевої представниці громадської організації «Самооборона» міста Рожище, волонтерки Віри Шварцкоп.

У обох випадках інформацію поширювали боти – їх фейсбук-сторінки виявились несправжніми.

Жителі Рожищенського краю показали високий рівень свідомості та інформаційної гігієни, адже викривали брехню одразу в коментарях. У обох випадках боти у дискусію не вступали, очевидно, розуміючи свою неправоту.

До слова, нещодавно українські фактчекери розповідали про намагання російської пропаганди дискредитувати ефективних українських волонтерів. Більше про це писала у блозі фактчекерка Альона Романюк.

«На росії навіть десяту частину відсотка не можуть зібрати з того, що збирають українці. Тому російська пропаганда використовує будь-який привід для того, щоб дискредитувати український волонтерський рух», – зауважує фахівчиня.

Коментарі
01 Листопада 2022, 12:04
я не порохобот чи ще якийсь бот, але ці Шварцковпи просто позорище, котрі до цього наробили справ з землею і обікрали людей, а тепер на фоні волонтерства хочуть показуватись добрими
03 Листопада 2022, 05:28
Оксана! Молодець! Хто ти??? Твої звинувачення базуються на конкретних фактах!?Я хочу зустрітися з тобою " в реалі" . Підемо по-полях і сінокосах, земельних участках , зайдемо до людей , кого обікрали Шварцкопи. Хватить Вірі волонтерити і попів кошмарити, Шварцкопа з окопа витягнемо, їх дітей затягнемо в інет, щоб не мали часу гроші на антидрони збирати!!! ))))) Родина Шварцкопів - приклад патріотизму і активної громадської позиції для всіх рожищан. Честь і слава їм!
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024