На 17 тисяч гривень оштрафували чоловіка, який їздив напідпитку в Рожищі

26 Вересня 2022, 13:30
Фото ілюстративне 879
Фото ілюстративне

У Рожищі розглянули адміністративні матеріали, що надійшли з Відділу поліцейської діяльності №1 (місто Рожище), про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина, якого затримали п'яним за кермом.

Про це йдеться у постанові суду від 12 вересня, передає Район.Рожище.

Чоловік 27 червня о 2:30 в місті Рожище по вулиці Промисловій керував автомобілем Volkswagen Golf, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

У судовому засіданні водій свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав. Він сказав, що того дня вживав алкогольні напої зі своїми знайомими, після чого ліг спати в свою машину, яка стояла на парковці по вулиці Промисловій. Мовляв, вночі його розбудили працівники патрульної поліції і звинуватили у керуванні машиною в стані алкогольного сп'яніння, після чого склали відповідний протокол.

З показань свідків вбачається, що в період дії комендантської години, побачили автомобіль Volkswagen Golf, який рухався на великий швидкості в місті Рожище по площі Богдана Хмельницького, далі по вулиці Мостовій, і який був зупинений працівниками патрульної поліції на вулиці Промисловій. 

З вказаної машини, зі сторони водія, вийшов громадянин, якого свідки ідентифікували в судовому засіданні як підсудного. Інших осіб в автомобілі не було. Потім у присутності свідків за допомогою приладу Драгер полісмени з'ясували, що водій перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Цей факт останній не оспорював.

Згідно з результатом тесту, вміст алкоголю становив 2.36%, що в одинадцять разів перевищує норму.

Суддя Наталія Шептицька постановила визнати чоловіка винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами один рік.

Окрім того, з чоловіка стягнули в дохід держави 496 гривень судового збору.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024