Як лікарям знайти роботу під час війни

06 Квітня 2022, 13:41
Як лікарям знайти роботу під час війни 312
Як лікарям знайти роботу під час війни

Ситуація з зайнятістю медиків в Україні зараз вкрай контрастна. У медзакладах на окупованих територіях та в гарячих точках не вистачає професійних рук. У інших регіонах навпаки є великі скупчення тимчасово переселених лікарів і лікарок, які бажають бути корисними та продовжувати свою практику. 

Пропонуємо лікарям і лікаркам як первинної, так і вторинної ланки скористатися порадами команди проєкту «Твій сімейний лікар» для швидшого пошуку роботи.

Збережіть ці поради та поділіться з колегами, яким вони можуть стати в пригоді.

  1. Якщо ви вимушено переміщена особа, радимо звернутись до центру переселенців у районі, до якого прямуєте чи де вже тимчасово проживаєте. Журналісти УП підготували великий список контактів по всій Україні. 

Зв’язавшись із відповідним центром, ви можете не лише отримати інформацію щодо житла та гуманітарної допомоги на новому місці, а й запропонувати себе як спеціаліста чи спеціалістку. Запитайте у волонтерів і волонтерок, чи потрібні в цьому населеному пункті медики, або ж попросіть контакти відповідальних осіб.

  1. Окремі ОДА створили гарячі телефонні лінії або гугл-форми на офіційних сайтах, через які різні спеціалісти й спеціалістки можуть дізнатись про можливості працевлаштування.

За даними керівників Рівненської, Волинської та Чернівецької ОДА, в цих областях вже влаштовані на роботу десятки лікарів і лікарок. Список офіційних телеграм-каналів усіх голів ОДА можна подивитись на Урядовому порталі.

Механіка пошуку може бути такою:

  • Заходите на канал ОДА тієї області, яка вас цікавить.

  • Вводите в пошук «лікар», «працевлаштування», «переселенці» або інші релевантні слова.

  • Шукаєте серед запропонованих повідомлень оголошення про працевлаштування у цьому регіоні.

  1. Для працевлаштування за кордоном варто відстежувати оголошення на сайті jooble. Пропозиції й запити оновлюються тут у реальному часі.

  1. Вакансії у київському Охматдиті можна подивитись на сайті Work.ua.

  1. Платформа Likari.net запрошує кваліфікованих медичних фахівців і фахівчинь на роботу — надавати онлайн-консультації. Деталі можна дізнатись тут.

  1. Допомогти із працевлаштуванням можуть колеги у лікарських спільнотах у соцмережах. Напишіть свій запит у відповідних групах, вказавши у повідомленні місто чи селище перебування та вашу спеціалізацію.

Радимо приєднатись передусім до цих Facebook-спільнот: 

Лікарі первинки

Лікарі вторинки

Записничок сімейного лікаря

Крім того, спробуйте ввести в пошук на Facebook назву потрібного населеного пункту — можливо, ви знайдете місцеві спільноти, де також можна розмістити оголошення.

Не зайвою буде й публікація у ваших персональних соцмережах із закликом поширити її. Взаємопідтримка серед українців і українок зараз особливо сильна, і ваш пост може швидко знайти адресата.

Якщо ви маєте додаткову інформацію про можливості працевлаштування лікарів і лікарок в Україні й за кордоном, просимо писати нам у соцмережах проєкту «Твій сімейний лікар». Наша команда оперативно реагуватиме та доповнюватиме цю публікацію.

Також ми підготували список ключових платформ, баз та сервісів в Україні, корисних під час війни. Серед них можна знайти й сервіси пошуку роботи.

Бережіть себе! Слава Україні, слава українським лікарям і лікаркам!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024